Omladinci Radničkog 1923 poraženi su od beogradske Crvene zvezde u derbiju 8. kola Omladinske lige Srbije – 1:2 (0:0). U jednoj borbenoj, rezultatski turbulentnoj utakmici, odigranoj po idealnim vremenskim uslovima na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača”, crveno-beli su do trijumfa došli pogotkom iz penala.

Generalni utisak je da su mladi fudbaleri Radničkog  po svemu prikazanom na utakmici nisu zaslužili poraz od crveno-belih omladinaca, koji su uprkos većem posedu lopte retko uspevali da ozbiljnije priprete čuvaru mreže kragujevačkog tima Davidu Spasojeviću. Sa druge strane, izabranici Dejana Joksimovića samo u prvom poluvremenu stvorili su nekoliko izglednih šansi pred golom Beograđana, koje nisu uspeli da materijalizuju.

Već u 8. minutu Aleksandar Petrović je pokušao da lobuje čuvara mreže beogradskog tima Bogdana Marinkovića, ali bez uspeha.

Beležimo potom i pokušaj najboljeg strelca kragujevačkog tima u dosadašnjem delu takmičenja Andreje Ristića, koji takođe nije doneo promenu rezultata.

Opasno je bilo pred golom gostiju i u 30. minutu, kada je nakon auta koji je izveo Pavlović, Milojević prebacio loptu glavom sa prve na drugu stativu, gde je Ristić za delić sekunde zakasnio da je skrene u mrežu.

Poslednja prilika u prvom delu susreta viđena je u 45. minutu, kada je Mimović sprečio Nikolu Marinkovića da ozbiljnije ugrozi gol crveno-belih.

U nastavku utakmice borba na terenu se dodatno zahuktala. Milosavić je u 54. minutu šutirao sa distance pored stative, baš kao i Ristić na drugoj strani minut kasnije.

Mogli su Beograđani maltene iz prve ozbiljnije prilike na utakmici da dođu do vođstva, kada je lopta nakon udarca Kahvića okrznula prečku.

Odmah potom se na drugoj strani u izglednoj poziciji za udarac našao Uroš Arsenijević, ali je sa nekih 14 metara šutirao preko gola.

Pravi šok za Kragujevčane usledio je u 63. minutu, kada je posle kornera sa leve strane Luka Lečić najbolje skočio na prvoj stativi i savladao Davida Spasojevića.

Ipak, nisu crveno-beli dugo uživali u vođstvu, budući da je samo četiri minuta kasnije Nikola Marinković poravnao rezultat pogotkom iz jedanaesterca, kome je prethodio prekršaj nad Andrejom Ristićem.

I kada je delovalo da su se Kragujevčani konsolidovali i da su na dobrom putu da preokrenu rezultat u svoju korist, usledio je novi kazneni udarac, ovoga puta u korist gostiju iz Beograda. Petar Vojinović je po mišljenju sudije Milana Ilića iz Ćuprije nepropisno zaustavio Stefana Pirgića unutar šesnaesterca kragujevačkog tima. Siguran egzekutor najstrože kazne bio je Marko Ćurić za novo vođstvo Beograđana od 2:1.

Stojanović je u 74. minutu mogao da duplira prednost gostiju iz prekida, ali se istakao čuvar mreže Radničkog 1923 David Spasojević.

Utakmica je maltene rešena u 77. minutu, nakon što je Milan Gvozdenović isključen iz igre zbog druge javne opomene. Sa desetoricom igrača na terenu, Kragujevčani nisu bili u stanju da se ponovo rezultatski vrate u utakmicu.

Crveno-beli su u samom finišu susreta propustili priliku da preko Marića pobedu učine ubedljivijom.

Poraz mladih fudbalera iskoristio je TSC iz Bačke Topole, koji je sada preuzeo treću poziciju na tabeli, sa bodom više u odnosu Šumadince.

Sledi dvonedeljna reprezentativna pauza, a takmičenje u Omladinskoj ligi Srbije nastavlja se 16. oktobra, kada će izabranici Dejana Joksimovića gostovati beogradskom Čukaričkom.