Ni u drugoj utakmici prolećnog dela sezone u Omladinskoj ligi Srbije omladinci FK Radnički 1923 nisu uspeli da dođu do trijumfa. Nakon poraza od IMT-a na prolećnoj premijeri prošlog vikenda, Đavolčići su na svom terenu remizirali sa nekadašnjim prvakom Srbije, ekipom Brodarca – 1:1 (1:1).

Imao je strateg Miloš Simić dosta problema pred ovu utakmicu, s obzirom da zbog povreda nije mogao da računa na dvojicu veoma bitnih igrača Nikolu Bukumiru i Nikolu Marinkovića. Navedeni kadrovski problemi nisu sprečili Kragujevčane da u duel sa nekadašnjim šampionom države uđu sa najvišim mogućim očekivanjima, ali su se na kraju ipak morali zadovoljiti samo jednim osvojenim bodom, koji je, kada se sve sagleda, možda i najrealniji ishod prilično borbene, ali ne preterano sadržajne fudbalske predstave na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača.

Sam početak utakmice nagovestio je znatno bolje izdanje izabranika trenera Simića u odnosu na prolećnu premijeru protiv IMT-a. Brzonogi Jovanović je nezgodnim udarcem u 3. minutu stavio na prvo ozbiljnije iskušenje golmana Brodarca Ganića, koji je krajnjim naporom uspeo da skrene loptu u korner.

Nakon početne inicijative domaćina, usledio je period zatišja na terenu, koji je potrajao sve do 37. minuta, kada je Mihajlo Čupić maltene prvu ozbiljniju akciju gostujuće ekipe pretvorio u početno vođstvo. Lopta je posle centaršuta sa leve strane pogodila jednog od defanzivaca domaće ekipe i odbila se pravo do desetke Brodarca, koji je dobro odmerenim udarcem sa desetak metara primorao Stefana Lešnjaka na kapitulaciju.

Kratko je trajala radost fudbalera Brodarca, s obzirom da je samo minut kasnije hitronogi Andreja Ristić iskoristio sjajnu dubinsku loptu Luke Milojevića da donese izjednačenje domaćem timu.

Nastavak utakmice nije doneo promenu rezultata, mada su gosti dva puta ozbiljno zapretili u drugom poluvremenu, najpre u 71. minutu preko Milojevića, a zatim i posle prekida u 79. minutu, kada je prečka bila saveznik kragujevačkog tima.

Inače, gosti su utakmicu okončali sa desetoricom igrača na terenu, budući da je Veljko Petrović u prilično kratkom vremenskom intervalu zaradio dve javne opomene.

Omladinci Radničkog su nakon samo jednog osvojenog boda u prva dva prolećna kola pali sa trećeg na četvrto mesto prvenstvene tabele sa 35 bodova.

Izabranici trenera Miloša Simića ponovo će na teren već u 15. marta, kada ih u okviru vanrednog 20. kola očekuje gostovanje ekipi Čukaričkog, koju su savladali u prvom delu sezone na Čika Dači sa minimalnih 1:0.