U sklopu kompleksa otvorenih gradskih bazena, otvoren je Atletski centar. Atletski centar ima atletsku stazu, koja je proširena peščanom jamom, čime je omogućeno da se tokom zime obavljaju trenažni procesi za više atletskih disciplina. Atletski centar koji je juče (14. januara) otvoren ima i kompletno opremljenu teretanu, a krajem marta će još jednom donacijom Srpskog atletskog saveza dobiti tartan stazu za atletski tunel.

Ukupna ulaganja u ovaj prostor su preko 25.000 evra, sa zajedničkim sredstvima i donacijama Srpskog atletskog saveza.

Takođe, ovaj sportski centar u Kragujevcu, ima i malu borilačku salu za rvače i džudiste.

- Kada vidimo ove mlade ljude kojima se osmeh ne skida s lica, jasno nam je da su se svi radovali otvaranju Atletskog centra, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

On je dodao da sportsti sada imaju uslove da čitave godine bez prekida mogu da se bave atletikom.

- Srpski atletski savez nam je pomogao i zahvalni smo na tome. Danas imamo priliku da čujemo da posle nekoliko decenija u pripadajućoj sali za borilačke sportove ponovo imamo formiran džudo klub, teretana je zaista profesionalna i na visokom nivou. Najvažnija su nam deca, a atletika je jedan od bazičnih sportova značajan za njihov pravilan razvoj. Upravo zbog toga mi vredno radimo na tome da iznađemo adekvatno i kvalitetno rešenje za izgradnju atletskog stadiona, poručio je gradonačelnik Dašić.

Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza najavio je da će Kragujevac uskoro dobiti moderan atletski stadion na kojem će moći da se organizuju domaća, ali i međunarodna atletska takmičenja.

- Ono što danas vidim je prelep atletski tunel u kojem atletičari mogu da treniraju i zimi, što je veoma značajno zbog toga što smo mi jedan od sportova koji zahteva dvanaest meseci trenažnog procesa. Grad je učinio veliki pomak i ovom prilikom se zahvaljujem u ime svih atletičara i klubova koji gravitiraju i rade u Kragujevcu na uslovima koji su sada napokon onakvi kakvi treba da budu, kazao je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Inače, kako je najavljeno izgradnja atletskog stadiona u Kragujevcu započeće u ovoj godini.