Na nedavno održanoj Skupštini FK Šumadija 1903 iz Kragujevca izabrano je novo rukovodstvo, a za predsednika je izabran Petar Tankosić. Delegati Skupštine najstarijeg kluba u Srbiji su jednoglasnom odlukom poverili četvorogodišnji mandat ovom uspešnom privredniku iz Kragujevca. Tankosić je inače i nekadašnji igrač Šumadije i Radničkog.

- Kao neko ko je svoje prve životne, fudbalske, obrazovne i poslovne korake napravio u rodnom gradu, jako sam zahvalan što imam priliku da ovde primenim stečena znanja i veštine, da nastavim svoj rad i budem deo kvalitetnih timova, što je jako važno. Deo sam tima kompanije LionEight, gde se upravo taj timski rad neguje i kontinuirano unapređuje, gde se razvija svaki pojedinac, realizuju kvalitetni projekti, postavljaju i osvajaju jasni cijevi, i što je najvažnije stvaraju se konkretne vrednosti za okruženje i sam grad. Upravo su to vrednosti koje hoću, sa svojim timom, da kreiram u FK Šumadiji 1903, rekao je Tankosić.

Prema njegovim rečima, od završetka igračke karijere, uvek su postojali planovi i želja da da svoj doprinos razvoju kragujevačkog klubskog fudbala, pa povratak u FK Šumadiju 1903 nije slučajan.

- Jedan razgovor sa gospodom Biočaninom i Čađenovićem je bio dovoljan da prepoznam volju, zdravu fudbalsku priču i priliku za kreiranje i realizaciju planova za dalji razvoj kluba. Zahvalan sam svima na ukazanom poverenju, velika je čast i privilegija, ujedno i obaveza da budem na čelu kluba u godini kada FK Šumadija 1903 obeležava 120 godina od svog osnivanja. Ovaj značajan jubilej nas kao Kragujevčane obavezuje da napravimo dostojan i kvalitetan tim, smatra Tankosić.

Najstariji fudbalski klub u Srbiji se već petu godinu, sa uspehom takmiči u Šumadijsko-raškoj zoni. Posle ispadanja iz Srpske lige u sezoni 2017/18 dolazi do zaokreta u politici rukovođenja klubom. Već u prvoj sezoni u Šumadijsko-raškoj zoni FK Šumadija 1903 je zauzela četvrto mesto sa ekipom koja je selektirana isključivo iz svoje škole fudbala.

- U teškim vremenima koja su, verujem iza nas, predhodno rukovodstvo, na čelu sa gospodinom Žarkom Mikićem, je učinilo nadljudske napore da održi i nastavi kontinuitet postojanja kluba. Ta odluka da se akcenat stavi na razvoj omladinske škole i da se pruži prilika mladim igračima da se razvijaju u prvom timu dovela je do toga da je FK Šumadija 1903 danas organizaciono, finansijski i u svakom drugom pogledu stabilan klub. Kao Kragujevčanin i bivši igrač ne mogu da sakrijem zadovoljstvo zbog vođenja takve politike i što kao novo rukovodstvo nećemo morati da krećemo od nule, već što imamo priliku da se razvijamo i nadograđujemo već započeti projekat. Imamo kvalitetnu osnovu za dalji rast i razvoj, poručuje novi predsednik FK Šumadija 1903, Petar Tankosić.

Inače, FK Šumadija 1903 trenutno broji više od 200 registrovanih članova podeljenih u različite mlađe selekcije koje se uključene u takmičenja u organizaciji FS Regiona Zapadne Srbije i FSG Kragujevca. Takođe, od 2018. ostvarena je poslovno-tehnička saradnja sa jednom od najboljih škola fudbala „Apolon” iz Kragujevca, tako da je stvorena ozbiljna baza za selekciju i razvoj mladih fudbalera na kojoj bi im pozavideli i mnogi superligaški klubovi.

Tankosić je naglasio i da očekuje intenzivniju saradnju sa FK Radnički 1923. Dodaje da je i rukovodstvo kragujevačkog superligaša prepoznalo, neophodnost poslovno-tehničke saradnje između dva najbolja kragujevačka kluba.