Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca braniće trofej Kupa Srbije na fajnal-foru tog takmičenja, pošto su u četvrtfinalu ubedljivo savladali ekipu Starog grada, na svom bazenu, rezultatom 21:8.

Trener Radničkog, Uroš Stevanović, izveo je podmlađeni sastav, u kom svi igrači, izuzev Kruga i Panića, još uvek imaju juniorski status.

Kragujevčani su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 3:1 sredinom uvodne deonice, ali su onda Beograđani vezali tri pogotka i prvi predah dočekali sa golom prednosti – 4:3. Videvši da je vrag odneo šalu, Kragujevčani su ubacili u viši stepen i serijom 4:0 vratili vodu na svoju vodenicu (7:4). Međutim, usledio je novi pad u igri, koji je Stari grad iskoristio i na poluvreme otišao sa egalom – 7:7.

Potpuno drugačija slika viđena je u nastavku susreta. Radnički je delovao mnogo sigurnije, kako u odbrani, tako i napadu, pa je u obe deonice postigao po sedam golova, koliko je dao za celo prvo poluvreme, dok je na drugoj strani primio samo jedan, za šta velike zasluge nosi i kadetski reprezentativac Radosav Virijević koji je na poluvremenu stao među stative i zabeležio nekoliko dobrih odbrana.

Ubrzo je domaćin stekao dvocifrenu prednost, koju nije ispuštao, a na kraju je stigao i do maksimalnih +13 (21:8).

U strelce su se upisali svi igrači Radničkog, a najefikasniji sa po tri gola bili su Nikita Krug i Marko Radulović.

Pored Radničkog, za trofej Kupa Srbije boriće se Novi Beograd, Crvena zvezda i Partizan. Žreb za finalni turnir održaće se u ponedeljak, u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.