Ostavili su fudbaleri Radničkog 1923 sasvim solidan utisak na gostovanju novosadskom Proleteru i vratili se u Kragujevac sa osvojenim bodom, koji im garantuje neophodan mir pred prvu pauzu u prvenstvu.

Dugo je Crvenima trebalo da na pravi način uđu u utakmicu. Domaćin je bio aktivniji u prvih pola sata igre, stekao je prednost od jednog gola i u trenucima kada je delovalo da Kragujevčani klize niz liticu, usledio je preokret. Igrači Vladimira Radenkovića su sa mnogo više energije zaigrali u drugom poluvremenu i zasluženo došli do izjednačenja, da bi u samom finišu susreta propustili par izglednih prilika za totalni preokret.

- Mislim da je ovo bila utakmica puna taktičkih nadmudrivanja, sa dosta rizika i visokog presinga, što je za svaku pohvalu. Mi smo, verovatno zbog te neke presije nakon poraza od Čukaričkog, bili pomalo smušeni u prvih tridesetak minuta utakmice i nismo bili na pravom energetskom nivou. Ipak, nakon par dobih akcija u finišu prvog poluvremena igrači su povratili samopouzdanje i utakmica je otišla u drugi smer. Na kraju, kada sve stavimo na sto, mislim da je podela bodova realan rezultat, ocenio je Vladimir Radenković, šef struke kragujevačkog superligaša.

Novosađani su pokazali da polako prevazilaze period početne krize i da ova ekipa Proletera, uz nešto bolju realizaciju, može da predstavlja „tvrd orah” za većinu superligaških timova.

- Ova utakmica je pokazala da smo mi i dalje u nekoj vrsti stresne situacije, bez obzira na pobedu u Nišu prošlog vikenda. Mislim da smo propustili priliku da terensku inicijativu u prvih pola sata igre krunišemo još jednim pogotkom, koji bi nam znatno olakšao posao u nastavku susreta. U tom pogledu nisam baš najzadovoljniji osvojenim bodom, iako je Radnički 1923 jedna jako ozbiljna ekipa koja je uzela bod u Senti i slavila u Lučanima. Evidentno je da imamo problem u poslednjoj trećini terena, odnosno da nismo u stanju da na pravi način konkretizujemo akcije, što ćemo pokušati da ispravimo u narednom periodu, istakao je Dušan Bajić, strateg novosadskog tima.