U četvrtoj kontrolnoj utakmici, u sklopu priprema za odlučujući duel za ulazak u Arkus Superligu, Kragujevčani su savladali ekipu niškog Železničara, rezultatom 30:24, poluvreme 16:14.

Igrači Nedeljka Matića su samo u prvih 15 minuta dozvolili Nišlijama da se razmahnu, a nakon toga su zagospodarili situacijom na terenu. Dobrom igrom u odbrani, dobrim rešenjima u napadu, u drugom delu igre su u par navrata imali i 8 golova prednosti, što daje objektivnu nadu u povoljan uspeh u utakmici sa Negotincima.

- Ovo nam je prva ozbiljna utakmica nakon 4 nedelja priprema, pomak u igri je očigledan. Očekujem još bolju igru, ima stvari sa kojima nisam baš zadovoljan, ali u celini odigrali smo jednu pravu, prvenstvenu utakmicu. Još uvek probamo određene taktičke varijante i kako igrači reaguju na njih. U globalu bilo je više pozitivnih momenata i mogu da istaknem da sam zadovoljan prikazanom igrom, ocenio je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Da podsetimo, utakmica za popunu Arkus superlige između Radničkog i Hajduk Veljka biće odigrana 19. septembra, u hali Čair u Nišu.