Finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije za odbojkaše, Radnički i Ribnica, pre odlučujuće bitke za prvi ovosezonski trofej, odmeriće snage u utakmici pretposlednjeg, 17. kola BPŠ Superlige Srbije, koja se igra u sredu od 17 sati, u kragujevačkom „SBB Jezeru”.

Proteklu sportsku sedmicu u gradu na Lepenici bez svake sumnje je obeležio veličanstveni trijumf odbojkaša Radničkog nad novosadskom Vojvodinom u revanš meču polufinala Kupa Srbije sa maksimalnih 3:0 u setovima, koji je Kragujevčane odveo u samu završnicu borbe za prvi domaći trofej u ovoj sezoni.

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, obe ekipe se nalaze u gornjem delu tabele i bore se za što bolji plasman pred početak plej-ofa.

Ribnica u predstojeći duel ulazi sa bolje startne pozicije, s obzirom da ima pobedu više u odnosu na Kragujevčane, koji su trenutno četvrti na tabeli. U prethodnom duelu ove dve ekipe, Kraljevčani su na svom parketu slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima, tako da će učenici Dragana Kobiljskog imati motiv više da se svom rivalu „iz komšiluka“ revanširaju za ovaj poraz i preuzmu treću poziciju na tabeli.

- Naredni meč sa Ribnicom ima poseban značaj za nas, prvenstveno zbog toga što ćemo sa istim protivnikom igrati i u finalu Kupa Srbije 14. marta. Jako su kvalitetna i iskusna ekipa, što su pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, tako da u ovaj meč treba ući maksimalno fokusirano. Ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da dođemo do trijumfa, čime bismo napravili najbolju moguću uvertiru za predstojeći susret u Kupu, smatra Janko Pantović libero Kragujevčana.