Košarkaši kragujevačkog Radničkog ugostiće beogradski Partizan u prijateljskoj utakmici koja je zakazana za utorak, 7. septembar, od 19 sati u „SBB hali Jezero“.

Kragujevačka publika imaće priliku da uživa u vrhunskom sportskom spektaklu, koji će imati i humanitarnu dimenziju, budući da će sav prihod od prodatih ulaznica biti namenjen izdavačkom poduhvatu Svetinje u Vasojevićima.

Za košarkaše Radničkog predstojeća utakmica sa beogradskim crno-belima predstavlja najozbiljniji test pred početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su nakon trijumfa u prve dve pripremne utakmice, protiv leskovačkog Zdravlja i Borca iz Lazarevca, doživeli poraz u susretu sa ekipom Mladosti iz Zemuna na Zlatiboru, pa ostaje da se vidi koliki su im dometi u duelu sa nekadašnjim prvakom Evrope.

Sa druge strane, ekipa Partizana, predvođena najtrofejnijim evropskim košarkaškim trenerom Željkom Obradovićem, u Kragujevac stiže nakon turnira u Opatiji na kome je zauzela treće mesto. Crno-beli su u fazi ozbiljne rekonstrukcije tima, angažovali su nekoliko izuzetno zvučnih i kvalitetnih pojačanja, tako da se već sada ubrajaju među glavne favorite za osvajanje ne samo regionalne ABA lige, već i Evrokupa.

Ulaznice za istok i zapad po ceni od 400 dinara, kao i VIP ložu po ceni od 1.000 dinara, moguće je nabaviti na prodajnim punktovima ispred kafane „Balkan“, na ulazu u Veliki park, na platou kod „Zlatne ruže, kao i na biletarnici „SBB hale Jezero”.

Sportsko privredno društvo Radnički, poziva sve Kragujevčane da u što većem broju ispune tribine „SBB hale Jezero” i svojim prisustvom uveličaju ovaj košarkaški praznik u našem gradu uz pridržavanje svih epidemioloških mera.