Nakon više od mesec dana pauze, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u BPŠ Superligi Srbije za odbojkaše mečevima 12. kola. Odbojkaši Radničkog prvu utakmicu u novoj kalendarskoj godini igraju u subotu od 17 sati u svom „SBB Jezeru“protiv beogradske Crvene zvezde.

Ekipa Dragana Kobiljskog je proteklu prvenstvenu pauzu iskoristila da odigra oba zaostala meča iz prethodnog dela takmičenja, protiv novosadske Vojvodine i ekipe Niša. I dok su u duelu sa Novosađanima Kragujevčani demonstrirali klasu i „počistili“ šampiona Srbije sa maksimalnih 3:0 u setovima, u Nišu su Šumadinci bili primorani da potpišu kapitulaciju (1:3).

Radnički je tako u novu kalendarsku godinu ušao kao trećeplasirana ekipa na tabeli BPŠ Superlige Srbije, sa dve pobede manje u odnosu na vodeći dvojac, koga čine novosadska Vojvodina i kraljevačka Ribnica.

S obzirom da je do kraja ligaškog dela takmičenja ostalo da se odigra još sedam kola, jasno je da Kragujevčani imaju dovoljno vremena da dodatno poprave plasman na tabeli uoči početka plej-ofa.

Predstojeći duel sa beogradskom Crvenom zvezdom odbojkaši Radničkog dočekuju sa željom da opravdaju ulogu favorita i upišu još jednu pobedu protiv svog velikog rivala.

Činjenica je da Šumadinci u poslednje vreme prilično lako izlaze na kraj sa „crveno-belima“, što nije bio baš slučaj nekih prethodnih sezona. Kragujevčanisu slavili u poslednja tri odmeravanja snaga sa Beograđanima, uključujući tu i trijumf u prvom meču ove sezone, u kome je Radnički slavio sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Ipak, kobno bi bilo potceniti nekadašnjeg prvaka Srbije, koji je u smiraj minule godine, čini se, konačno uhvatio pravu takmičarsku formu. Sa tri pobede u nizu, Beograđani su napravili skok na petu pozicijusuperligaške tabele i istovremeno najavili bolja izdanja u nastavku sezone.

Najveću snagu beogradskog tima čine srednji blokeri Čedomir Stanković i Marko Sinđelić, a tu je još nekolicina iskusnih i proverenih superligaških igrača, poput Lazara Dodića, Nemanje Stefanovića, Vanje Eremića itd.

Kragujevčani ovaj meč dočekuju u dobroj atmosferi i bez kadrovskih problema. Trener Dragan Kobiljski moći će da računa na sve raspoložive igrače, uključujući i novajliju MusuKonea, koji je pre par dana pojačao ekipu iz srca Šumadije.

- Atmosfera u ekipi je odlična, trenira se dobro i svi smo zdravi i spremni za meč u subotu. Ekipa Crvene zvezde je poslednjih mesec i po dana u dobrom takmičarskom ritmu, tako da nas očekuje nimalo lak zadatak na putu ka novom trijumfu. Ipak, ubeđen sam da ćemo uz strpljivu igru koja nas krasi od početka sezone uspeti da se domognemo još jedne pobede na svom terenu, izneo je svoja očekivanja organizator igre Radničkog Nikola Petrović, inače nekadašnji član beogradskih „crveno-belih“.

Zbog poštovanja propisanih epidemioloških mera, ova utakmica biće odigrana pred praznim tribinama „SBB Jezera“, direktan prenos utakmice možete pratiti na programu Radio televizije Kragujevac.