Rukometašice Radničkog su u dvanaestom, prvom kolu prolećnog dela Arkus lige za žene savladale ekipu Crvene zvezde rezultatom 34:25, poluvreme 19:14 i tako trijumfom započele drugi deo sezone. Kragujevčanke se nakon ove pobede nalaze na petom mestu na tabeli sa trinaest osvojenih bodova.

Upozoravao je stručni štab da ovo nije Crvena zvezda iz prvog dela sezone, jer se u međuvremenu osetno pojačala, tako da su domaće igračice u meč ušle maksimalno spremne i fokusirane. Sam start meča do 5. minuta je protekao u početnom ispitivanju snaga (2:2), kada se Radnički blic-krigom odvaja na 3 gola prednosti (6:3, 9. min). Čvrstom i agresivnom odbranom, uz munjevite kontranapade, Kragujevčanke su održavale pomenutu prednost do 16. minuta kada prvi put imaju plus 4 na svom kontu (10:6), a u 22. minutu pogotkom Veličkovićeve i maksimalnih 5 (14:9, 22. min). Čini se da je domaćin u tim trenucima mogao čak i da reši utakmicu, obzirom na veliki broj neiskorišćenih kontranapada i zicer situacija, što su iskusne gošće uspele da iskoriste i da u 26. minutu priđu na minimalni zaostatak (14:13). Golgeterski post vicešampionki prekida solo prodorom Helena Inđić što ponovo uliva snagu domaćim rukometašicama, koje vraćaju nivo odbrane i popravljaju realizaciju, tako da se na veliki odmor odlazi rezultatom 19:14.

Na samom startu drugog dela igre, gošće uspevaju da smanje rezultatski minus na 3 gola (20:17, 37. min), no to je bilo sve što su uspele večeras u SBB Jezeru. Dominantna igra u odbrani, munjeviti kontranapadi u kojima je prednjačila večeras najzapaženija u redovima Radničkog Ajlin Bjelak, potpomognuta lucidnim asistencijama kapitena Tijane Petrovič, uz širinu sa krila i dalekometnu artiljeriju bekovske linije ni jenog trenutka nisu dozvolile Beograđankama ni da pomisle na preokret. Najlepšu akciju utakmice smo videli u 53. minutu, sjajan cepelin Inđić-Veličković, koji je izmamio dugotrajan aplauz kragujevačke publike. Do kraja susreta, stručni štab domaćina je ukazao šansu i mladim igračicama sa klupe, koje su uz asistenciju iskusnijih privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 34:25 za prve bodove u nastavku šampionata.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 11 i Ajlin Bjelak sa 8 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Andrea Boner sa 7 i Aleksandra Mitić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ajlin Bjelak (Radnički)