Nakon iskusnog hrvatskog internacionalca Marka Šimića, redove kragujevačkog superligaša pojačao je Stefan Čolović, dvadesetosmogodišnji krilni napadač, koji je prethodnih godinu i po dana proveo u beogradskom Čukaričkom.

Čolović je ponikao u beogradskoj Crvenoj zvezdi, potom je nastupao za mlađe selekcije Rada i Partizana, a jedan period svog fudbalskog školovanja proveo je i u akademiji Atletika iz Madrida. Prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao je u dresu Rada, a potom je nastupao za Drinu iz Zvornika, Slobodu iz Tuzle, Radnički iz Pirota, Jagodinu, Kolubaru iz Lazarevca i novosadski Proleter, gde je stekao potpunu fudbalsku afirmaciju. Bio je deo ekipe Proletera koja je u sezoni 2017/18 izborila promociju u Super ligu Srbije. Tokom dve i po sezone, koliko je proveo u novosadskom klubu, Čolović je na 87 odigranih utakmica postigao 16 golova i upisao 12 asistencija.

Pre dolaska u Čukarički, levonogi ofanzivac je godinu dana proveo u ekipi Dandalka iz Republike Irske, sa kojom je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope.

Iako je tokom leta imao brojne ponude iz inostranstva, Čolović je na kraju ipak odlučio da parafira dvogodišnji ugovor sa kragujevačkim superligašem.

- Svidela mi se ta sportska priča u Radničkom ovog leta i shvatio sam da bi dolazak u Kragujevac predstavljao pravi potez. Imao sam tokom karijere priliku da igram na „Čika Dači” i znam da je Kragujevac jedna zdrava fudbalska sredina. Smatram da je Radničkom, s obzirom na kvalitet igračkog kadra, mesto među prvih osam ekipa na tabeli. Nadam se da ću svojim superligaškim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone, poručio je novi član Radničkog 1923 na promociji u prostorijama kluba.

U klubu sa „Čika Dače” su strpljivo čekali na Čolovićev potpis, odbijajući da razmišljaju o alternativnim rešenjima. Strpljenje se na kraju isplatilo i Kragujevčani su dobili igrača koji može da im donese ekstra kvalitet u ofanzivi.

- Čolović je po mom mišljenju pravo pojačanje za nas. Bili smo prinuđeni da nešto duže čekamo na njegov potpis, s obzirom na brojne ponude iz inostranstva koje je imao, ali se to čekanje na kraju isplatilo. Verujemo da je to igrač koji će nam doneti stabilnost i kreativnost u poslednjoj trećini terena, gde smo imali dosta problema u prethodnih deset kola, istakao je Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923, koji ne isključuje mogućnost dovođenja još nekog pojačanja do kraja prelaznog roka.

Da podsetimo, fudabaleri Radničkog, u 11. kolu Superlige Srbije, u subotu, 10. septembra, igraju protiv ekipe Napretka.