Marko Gajić (29) novi je igrač kragujevačkog Radničkog. Gajić je sedmi igrač u toku zimskog prelaznog roka koji je zadužio dres Kragujevčana.

Pre njega dres Radničkog zadužili su Nikola Kovačević, potom mladi defanzivac Marko Janković, kao i dvojica doskorašnjih igrača lazarevačke Kolubare Ljubiša Pecelj i Miloš Milisavljević. Takođe, za Crvene su potpisali i Nikola Andrić, kao i Vojo Ubiparip.

Marko Gajić, nekadašnji defanzivac beogradskog Voždovca i ljubljanske Olimpije, igra na mestu štopera.

Ovaj stameni, 190 centimetara visoki štoper, koji je zabeležio i jedan nastup u dresu reprezentacije Srbije, predstavljaće još jedno značajno pojačanje u poslednjoj liniji ekipe sa „Čika Dače”. Kao igrač sa preko sto superligaških utakmica u nogama, Gajić bi mogao da bude značajan oslonac odbrane kragujevačkog tima u nastavku prvenstvene trke.

Gajić je svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u Radničkom iz Nove Pazove, a nastavio u OFK Beogradu i Javoru iz Ivanjice. Najznačajnija stanica na fudbalskom putu visokog defanzivca bio je svakako beogradski Voždovac, za koji je nastupao u dva navrata.

Oprobao se i izvan granica Srbije. Dve sezone je bio uzdanica ljubljanske Olimpije, a poslednji angažman imao je u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, gde mu je jedno vreme trener bio čuveni fudbalski as Adrijan Mutu.

Ovaj štoper može se pohvaliti i jednim nastupom u dresu sa grbom Srbije tokom američke turneje „Orlova” početkom prošle godine.

- Radnički je odlično organizovan klub sa velikom tradicijom, koji ne zaslužuje trenutni plasman na tabeli. Nadam se da ćemo na krilima naših vernih navijača uspeti da sačuvamo superligaški status, a ja ću se potruditi da svojim igrama na terenu dam određeni doprinos ispunjenju tog cilja, istakao je Gajić neposredno nakon parafiranja saradnje sa kragujevačkim superligašem.

Inače, Radnički je ovu sezonu počeo sa 31 igračem, a zbog povreda u jednom trenutku imao je i 4 golmana. Sudeći po statistici na sajtu Super lige, samo 5 igrača nije dobilo priliku u prvom delu sezone. Radnički je poslednji na tabeli sa 16 bodova.

     

Пласман обезедио SofaScore LiveScore