U poslednjem kolu prvog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog biće gosti ekipi Valisa, na svom terenu u Kragujevcu, u subotu od 20 časova, zbog problema valjevskog tima sa domaćim bazenom. Ulaz je besplatan.

Kragujevačka publika imaće tako, pomalo neočekivano, priliku da pogleda još jedan zanimljiv duel, koji će ujedno biti i poslednji ovogodišnji na bazenu SPD „Radnički“.

Šumadinci jesu obezbedili treće mesto u prvom delu sezone, ali su im neophodni novi bodovi u borbi za vrh. Sa druge strane, Valjevci su u trci za šestu poziciju koja donosi nastavak takmičenja u grupi za plasman od 1. do 6. mesta. Valis je trenutno izjednačen na tabeli sa Vojvodinom, sa kojom je odigrao nerešeno, pa će u slučaju poravnanja i posle ovog kola odlučivati gol razlika, koja je trenutno na strani Novosađana.

Valis je kao novajlija u ligi jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Ekipa je sastavljena od velikog broja igrača iz valjevske škole vaterpola, uz nekoliko kvalitetnih pojačanja. Tu je nekoliko Kragujevčanima veoma dobro poznatih lica. Pre svih mladi centar Radničkog Bogdan Gavrilović koji je na pozajmici i crnogorski bek Sergej Lobov koji je pomogao Radničkom da se u sezoni 2019/20 domogne Kupa Srbije i prvog mesta u Regionalnoj A2 ligi. Mrežu čuva bivši juniorski reprezentativac Milan Vitorović, a glavna uzdanica u napadu je crnogorski internacionalac Stefan Porobić, trenutno peti strelac lige sa 19 golova.

Posle serije boljih partija i prve pobede u Ligi šampiona, vaterpolisti Radničkog će u ovom meču imati priliku i da dodatno podignu formu pred gostovanje jednoj od najboljih evropskih ekipa, španskoj Barseloneti, koje je na programu u utorak, od 19 časova.

U premijernoj utakmici devetog kola Super lige, Nais je upisao važnu pobedu nad Zemunom (10:8) u borbi za opstanak, a u ostalim duelima sastaju se: Proleter – Partizan, Vojvodina – Novi Beograd i Šabac – Crvena zvezda.