U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama obavljeno je izvlačenje parova šesnaestine finala Kupa Srbije. Fudbalere Radničkog 1923 na startu kup takmičenja očekuje gostovanje ekipi Radnika iz Surdulice, sa kojom su već imali priliku da odmere snage u borbi za prvenstvene bodove.

Biće ovo lepa prilika za Kragujevčane da se Surduličanima revanširaju za prvenstveni poraz na “Čika Dači” početkom avgusta (0:1), ali i da se nakon dužeg niza godina nađu ponovo među šesnaest najboljih ekipa u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Crveni na plasman u osminu finala Kupa Srbije čekaju još od sezone 2014/15, kada su u uvodnoj rundi „preskočili” Dorćol, ali su potom naišli na branioca trofeja, ekipu Jagodine, koja ih je deklasirala na „Čika Dači” sa ubedljivih 3:0.

Na drugoj strani, ekipa Radnika u poslednje dve-tri sezone beleži prilično zapažene rezultate u kup takmičenju. Najveći iskorak Surduličani su napravili prošle sezone, kada su uspeli da se domognu polufinala, gde su eliminisani od strane beogradske Crvene zvezde, koja je na kraju i prigrlila trofej namenjen najuspešnijoj ekipi u Kupu Srbije.

Utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije igraju se u sredu, 27. oktobra, a pored duela u Surdulici sastaju se još i Loznica – Čukarički, Partizan – Trajal, Metalac – OFK Žarkovo, Železničar (P) – Napredak, Inđija – Crvena zvezda, Vojvodina – Jagodina, Radnički (N) – Dinamo (V), OFK Bačka – Proleter, Mladost (L) – Kolubara, Novi Pazar – Budućnost (D), Sloga (P) – Rad, Javor Matis – Mačva, Zlatibor – TSC, Spartak ŽK – Dubočica, Radnički (NB) – Voždovac.