Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Mocart Bet Superligi Srbije. Fudbalere Radničkog 1923 u nedelju, 2. oktobra, od 15 sati na Gradskom stadionu u Subotici očekuje duel sa domaćim Spartakom, koji očajnički traži izlaz iz ozbiljne rezultatske krize.

Prvenstveni predah fudbaleri kragujevačkog superligaša iskoristili su da se dodatno uigraju i pripreme za izazove koji ih očekuju u finišu jesenje polusezone. Poseban akcenat bio je na igračima koji su pristigli u sam smiraj prelaznog roka i njihovom prilagođavanju postojećem sistemu igre.

- Tokom pauze smo najviše radili na usavršavanju našeg modela igre. Takođe, dosta pažnje posvetili smo i igračima koji su pristigli u samom finišu prelaznog roka, kako bi ih na što brži i efikasniji način uveli u naš sistem rada. Mogu reći da sam jako zadovoljan načinom na koji su oni prihvatili neke naše principe igre i kako su se uklopili u tim, naglasio je šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Ubedljiv trijumf protiv novosadske Mladosti u prethodnom kolu označio je dugo čekani kraj neslavnog rezultatskog niza Crvenih, koji će na gostovanju prilično uzdrmanoj ekipi Spartaka pokušati da ponove dobro izdanje iz susreta sa novosadskim timom kako bi još jednom obradovali svoje verne pristalice.

- Iskreno se nadam da ćemo na gostovanju u Subotici nastaviti kontinuitet dobrih rezultata započet ubedljivom pobedom protiv ekipe Mladosti. Spartak je posle četiri uzastopna poraza promenio trenera, što po pravilu izaziva određeni vid reakcije kod igrača, tako da moramo biti maksimalno oprezni. Ukoliko ponovimo pristup iz prethodne utakmice protiv Mladosti i uspemo da nametnemo naš način igre mislim da se možemo nadati bodovima sa ovog gostovanja, uveren je Joksimović.

Izuzev Filipa Ivanovića, koji će propustiti gostovanje u Subotici zbog parnih kartona, svi ostali igrači bi trebali da budu u konkurenciji za utakmicu u nedelju.