Susret 19. kola Arkus lige između rukometaša Radničkog iz Kragujevca i ekipe zrenjaninskog Proletera na programu je u sredu, 15. marta.

Derbi sa višestrukim šampionom, u kome su iako oslabljeni pružili odličnu partiju, rukometaši Radničkog su ostavili iza sebe. Desetodnevnu pauzu uzrokovanu EHF nedeljom su iskoristili da vredno treniraju i napune baterije kako bi što spremnije dočekali nastavak šampionata. U nizu koji im sledi, prvi na redu je duel u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, gde će ih ugostiti domaćin Proleter, koji se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji na tabeli.

U prvom susretu četa Žikice Milosavljevića je na svom parketu slavila rezultatom 35:33.

- Očekuje nas težak meč. Ekipa Proletera je vezala dva poraza, sve su bliži plej autu, tako da će sigurno biti pod pritiskom i moranjem da ostvare pozitivan rezultat. Sa druge strane, mi smo u sigurnoj zoni i još imamo šanse za plej-of. Iako smo nesrećno izgubili poslednju utakmicu od Vojvodine, nalazimo se u dobroj formi, samim tim ulazimo u duel dosta opušteniji. Verujem u ekipu i očekujem da ćemo se vratiti sa bodovima u Kragujevac, rekao je pred susret u Zrenjaninu, desno krilo Radničkog Bogdan Utvić.

Početak utakmice je zakazan za 18 sati, a sudijski par čine Branislav Nenadić iz Mladenovca i Darko Stefanović iz Zemuna.

Iz Zrenjanina je obezbeđen video link sa direktnim prenosom utakmice, na ovom LINK-u.