Rukometaši Radničkog su u dvanaestom kolu plej ofa Arkus lige poraženi na svom terenu od ekipe Partizana iz Beograda rezultatom 30:35, poluvreme 14:17. Nakon ovog kola Kragujevčani se nalaze na petom mestu sa 13 osvojenih bodova.

Iako su ovog proleća dva puta savladali velikog rivala, ekipu Partizana, znalo se da je pred domaćim rukometašima težak zadatak. Mlada ekipa gostiju iz Beograda u poslednje vreme ređa dobre rezultate i u Kragujevac su došli sa namerom da povade fleke iz prethodnih susreta. Radnički je dobro otvorio meč i već u drugom minutu imao prednost 2:0, no Beograđani se nisu dali i uz neiskorišćeni sedmerac domaćina, serijom 0:4 prelaze u vođstvo (2:4,6.min). Crno beli održavaju prednost od jednog do dva gola, da bi u 14. minutu pogotkom raspoloženog Petrića prvi put poveli sa 3 pogotka prednosti (6:9). Nikako domaći igrači nisu uspevali da smanje prednost ispod 2 gola, pomenuti Petrić je u tim trenucima bio nerešiva enigma za njihovu defanzivu, a pred sam kraj prvog dela igre, Partizan dolazi i do najvećeg vođstva (12:17,29.min). Sa dva brza pogotka Stanojeva i Đerića, domaći tim na veliki odmor odlazi sa podnošljivim minusom, 14:17.

Kada se očekivalo da Kragujevčani na početku drugog dela furiozno krenu i primaknu se gostima, usledio je hladan tuš koji je poprilično sasekao krila domaćinu. Partizan sa dva gola kapitena Živkovića ponovo dolazi do, do tada, najveće prednosti (14:19,34.min), da bi u 39.minutu vođstvo gostiju iznosilo i plus 6 (16:22). Promenio je Radnički odbrambenu formaciju u drugom delu, kojom su neutralisali do tada prvu violinu Petrića, no na scenu su stupili do tada golgeterski manje zapaženi igrači. Šansu da značajno smanje prednost crno belih, domaći su imali početkom 42. minuta kada je Partizan ostao usled isključenja bez dva igrača na terenu, no nisu uspeli značajno da je umanje. U narednom, dužem vremenskom periodu, gost je imao konstantnu prednost od 4 do 5 golova, a crvenima nije išlo mnogo od ruke, pa ih je i faktor sreće napustio. Nova šansa za preokretom se ukazala početkom 56. minuta kada je ćuvar mreže domaćih Zlatanović udarcem na prazan gol smanjio na 3 gola zaostatka (28:31), no gosti koriste sledeća dva napada i ponovo imaju plus 5 na svom kontu (28:33,58.min). Pomenuta razlika je ostala do kraja meča i konačnih 30:35.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili  Veljko Davidović sa 7 i Stefan Stanojev sa 6 pogodaka, dok se kod gostiju istakao  Nemanja Živković sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Aleksandar Praštalo (Partizan)