Odbojkaši Radničkog su u trećem kolu BPŠ Superlige savladali starog rivala, ekipu Mladog Radnika iz Požarevca rezultatom 3:2 i tako ostvarili i drugu pobedu u nizu.

Dobro je domaćin otvorio startni set i vrlo brzo došao blokom Rikarda do vođstva 5:2, a ubrzo je pri rezultatu 10:5 klupa gostiju morala da reaguje minutom odmora, koji im nije mnogo dobrog doneo, jer Kragujevčani sjajnom igrom dolaze do velikih 6 poena prednosti (13:7). Međutim, gosti su se prenuli i po prvi put dolaze do izjednačenja (17:17). Na servis tehničara Rikarda domaćin ponovo stiče plus 3 (20:17), koje nije uspeo da sačuva i pri rezultatu 24:24, Požarevljani se u poen za poen igri bolje snalaze i blokom osvajaju prvi deo igre rezultatom 27:29.

Kako su završili prethodni set, gosti su tako započeli drugi i vrlo brzo dolaze do prednosti (1:5). Smanjio je Radnički u jednom trenutku na 6:9 i kada se očekivao preokret, gost ulazi u veliku seriju i pravi nedostižnu prednost (9:17). Tas se okreće na drugu stranu kada Kragujevčani serijom 9:2 prilaze na samo poen zaostatka (18:19), no to nije bilo dovoljno za potpuni preokret i gosti i ovaj set rešavaju u svoju korist 22:25.

I treći set je započeo vođstvom gostiju, 0:2, no domaći odbojkaši se bude, dobrom igrom u polju, blokom uspostavljaju svoj ritam igre i as servisom Ivankovića stiču 3 poena prednosti (13:10), a ubrzo nakon toga serijom flot servisa Milutinovića i igrom u polju stiču kapitalnu prednost, 19:12. Probali su gosti minutom odmora da zaustave zahuktalog domaćina, ali im to nije uspelo i Radnički smanjuje vođstvo konačnim rezultatom trećeg dela igre 25:18.

Dobra igra i osvojen set su dali krila odbojkašima Radničkog da u četvrti deo igre uđu čvrsto rešeni da dođu do izjednačenja. Od samog starta su vodili igru i na sredini seta imaju prednost 15:10. Serijom 3:0 gosti smanjuju na 15:13, no nakon minuta odmora šefa struke Kobiljskog stvari dolaze na svoje mesto, sigurna igra i čvrst blok daju rezultat, što i govori krajnji rezultat 25:18.

Taj-brejk je počeo startnim vođstvom Radničkog koje nisu ispuštali. Smanjili su gosti prednost u jednom trenutku na minus 2, no nakon bloka Radevića za 10:5 je bilo sve jasno. Kragujevčani su rutinski priveli set kraju rezultatom 15:7, izvojevali drugu pobedu u nizu, pritom osvojivši 2 boda.

Najbolji pojedinci u redovima Radničkog su bili Ivanković sa 13 i Vukmirović sa 12 osvojenih poena, dok su kod gostiju najuspešniji bili Bojović sa 27 i Polomac sa 13.

Radnički će u sredu, 20. oktobra, dočekati ekipu OK Kosovska Mitrovica u susretu Kupa Srbije.