Pobedom nad ekipom Borca iz Zemuna u SBB hali Jezero, košarkaši Radničkog su dva kola pre završetka takmičenja u plej-ofu osigurali zvanje šampiona Druge muške lige Srbije za sezonu 2022/23. Radni;ki je ju;e trijumfovao rezultatom 102:90 (32:21, 23:12, 26:19, 21:38).

Rutinski su izabranici trenera Stevana Mijovića izašli na kraj sa nemoćnim Zemuncima, koji mogu biti zadovoljni činjenicom da su izbegli pravi debakl na gostovanju u prestonici Šumadije. Kragujevčani su već u finišu prve četvrtine počeli da se rezultatski odlepljuju, pa su zalihu od 11 poena prednosti na isteku uvodne deonice (33:22), uspeli da dupliraju do odlaska na veliki odmor - 55:33.

Ni ova više nego ubedljiva prednost nije zadovoljila Šumadince, koji su nošeni podrškom svoje verne publike nastavili da uvećavaju stečeno vođstvo u trećoj četvrtini, sve dok u jednom momentu nisu izbili na maksimalnih „plus 31“ (72:41). Tek u poslednjoj deonici, kada je Stevan Mijović na teren poslao svoje najmlađe uzdanice, Kragujevčani su malo usporili tempo, što su Zemunci iskoristili da ublaže poraz.

Osim prvog strelca ekipe Mihaila Jovičića, svi ostali igrači Radničkog dobili su priliku da se iskažu na današnjoj utakmici. Najbolje je svoju minutažu iskoristio Lazar Dimovski, koji je meč okončao sa 16 postignutih poena i 13 skokova. Zapaženu rolu ponovo je imao i mladi Đuro Dautović sa 13 postignutih poena, dok su po 12 poena ubacili kapiten Milić Blagojević, Đorđe Milosavljević i Borko Đorđević, koji je sakupio i 15 skokova, od toga čak 7 u napadu.

U gostujućoj ekipi prednjačili su Aleksandar Simeunović sa 19 i Đukan Đukanović sa 18 postignutih poena, dok su Ognjen Miculović, Luka Vukojičić i Luka Ilić dodali po 12.

Dakle, dileme više nema. Radnički se u Košarkašku ligu Srbije vraća kao šampion Druge muške lige Srbije, a ostaje još samo da se vidi hoće li četa trenera Stevana Mijovića u preostale dve utakmice, protiv Pirota u gostima i Radnika iz Surdulice kod kuće, uspeti da sačuva maksimalan učinak u plej-ofu.