Rukometaši Radničkog su u okviru 8. kola plej-ofa Arkus lige poraženi od ekipe Metaloplastike u Šapcu rezultatom 27:24, poluvreme 16:16. Nakon ovog kola Radnički se i dalje nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 3 osvojena boda.

Kragujevčani su ove sezone u sve tri utakmice sa Metaloplastikom minimalno poraženi u dramatičnim završnicama i put Šapca su krenuli sa željom da trijumfuju u poslednjem ovosezonskom susretu. Sam početak utakmice je i pokazao pomenutu težnju gostiju. Radnički je odlično otvorio meč i prvi dolazi do prednosti (3:5, 5. min). Pri pomenutom rezultatu, Gemaljević zaustavlja zicer Vorkapića, što gostima daje priliku da se rezultatski odlepe, no vezane dve tehničke greške u napadu vraćaju u utakmicu domaće igrače, koji to znalački koriste i poravnavaju rezultat (5:5, 8. min). Naredni minuti prolaze u ravnopranoj igri i rezultatskoj klackalici sve do 16. minuta kada domaćin stiče dva gola prednosti (10:8). Međutim, to nije obeshrabrilo Radnički, koji mirnom igrom uspeva da zaustavi nalet protivnika i da na odmor ode nerešenim rezultatom 16:16.

Efikasno prvo poluvreme je obećavalo sličan nastavak i u drugom, ali se nije tako desilo. Obe ekipe su zaigrale maksimalno angažovano i čvrsto u odbrani. Prvu priliku da se rezultatski odlepi je imao Radnički. Nakon početnog vođstva 16:17 i odlične odbrane, ne koriste odličnu priliku da povedu sa dva gola razlike, što iskusni domaćini kažnjavaju, preokrenuvši rezultat u svoju korist i serijom 5:0 u 38. minutu na semaforu je stajalo 21:17 za domaće rukometaše. Napore Kragujevčana da vrate rezultatski priključak u tom periodu je sprečio čuvar mreže Šapčana Bomaštar, koji je skinuo par šuteva iz izglednih prilika i izrađenih akcija gostiju. U 50. minutu beležimo najveću prednost Metaloplastike, 25:18 i kada se očekivala rutinska završnica, rukometaši Radničkog izvlače poslednje atome snage i početkom 58. minuta smanjuju na podnošljivih 3 razlike (26:23), međutim oslabljeni neigranjem par prvotimaca, to je bilo sve što su uspeli da urade. Poslednji zvuk sirene je doneo i konačni rezultat 27:24 za šabačkog superligaša.

U redovima Metaloplastike najefikasniji su bili Vukašin Vorkapić i Marko Srdanović sa po 5 pogodaka, dok su kod Kragujevčana najraspoloženiji bili Nemanja Vuković i Luka Đerić sapo 7 postignutih golova.

Rukometaši Radničkog plej-of trku nastavljaju u nedelju 25. aprila, kada će u utakmici devetog kola dočekati ekipu Dinama iz Pančeva.