Vaterpolisti Radničkog savladali su Jadran iz Herceg Novog u poslednjem meču drugog turnira Regionalne lige, na beogradskoj „Banjici“, rezultatom 12:8 i tako posle pet odigranih utakmica ostali na deobi prvog mesta sa Novim Beogradom, sa maksimalnim učinkom.

Turnir je bio izuzetno naporan, jer su Kragujevčani odigrali tri meča u razmaku od samo 38 sati, a sinoćni derbi sa dubrovačkim Jugom završili su samo 13 časova pre ove utakmice.

Umor ih nije omeo da drže konce igre u svojim rukama od samog starta. Brzo su stekli „plus tri“ (3:0, 4;1), a u drugoj četvrtini i pet golova „viška“, sa koliko su i otišli na poluvreme – 8:3.

Velika razlika omogućila je treneru Stevanoviću da isproba i neke nove taktičke zamisli za predstojeće duele, ali i da rasporedi minutažu i koliko-toliko odmori standardnije igrače. I u takvim okolnostima prednost njegovih izabranika je i dalje rasla, do maksimalnih osam golova tri minuta pre kraja treće deonice (12:4).

Do kraja meča Novljani su uspeli samo da ublaže poraz.

U pobedničkom timu prednjačio je Marko Radulović sa četiri pogotka, dok je Nemanja Stanojević postigao jedan manje.

Kragujevčani nemaju vremena za odmor, jer ih već u utorak, od 20.30 časova, očekuje važna utakmica Lige šampiona sa nemačkim Hanoverom, na domaćem bazenu. Ulaznice za taj duel su u prodaji, po ceni od 500 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“.

Radnički – Jadran HN 12:8 (4:1, 4:2, 4:2, 0:3)