Premijernu utakmicu pred svojom publikom u novoj takmičarskoj sezoni fudbaleri Radničkog 1923 odigraće u nedelju, 17. jula, kada će u okviru 2. kola Mocart Bet Super lige Srbije na svom stadionu ugostiti ekipu Mladosti iz Lučana. Početak susreta predviđen je za 17:30.

Kragujevčani su na otvaranju nove superligaške sezone ostavili dosta dobar utisak i uspeli su da se sa krajnje neugodnog gostovanja u Lazarevcu vrate neporaženi (1:1). Trener Dejan Joksimović ne krije zadovoljstvo izdanjem svoje ekipe na prvenstvenoj premijeri, ali isto tako ukazuje i na određene nedostatke, koje je potrebno što pre korigovati.

- Zadovoljan sam kako rezultatom, tako i odnosom igrača na utakmici u Lazarevcu. Mislim da smo u većem delu utakmice bili ravnopravan rival ekipi Kolubare, a jedino čime nisam zadovoljan to je odbrana prekida, na čemu ćemo morati da poradimo u narednom periodu. S obzirom na veliki broj novajlija u timu, sigurno će nam trebati određeno vreme da izgledamo onako kako bih ja zaista želeo, ali mislim da se stvari odvijaju u željenom smeru i da ćemo kako sezona bude odmicala postepeno podizati kvalitet igara, smatra Joksimović.

Dobro izdanje u Lazarevcu svakako daje za pravo Kragujevčanima da se nadaju pobedi na kragujevačkoj premijeri u susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana. I pored određenih promena u sastavu, Mladost je sačuvala okosnicu ekipe iz prethodnog prvenstva, pa će i u ovoj sezoni biti rival od koga će sa pravom strepeti mnogi superligaši.

- Mladost je jedna dobro organizovana i taktički izuzetno disciplinovana ekipa, koja zna da igra na rezultat. Iako su ovog leta promenili nekoliko igrača, uspeli su da sačuvaju jezgro prošlogodišnjeg tima. Sa mladim igračima poput Gordića i Jojića, koji je već u prvoj utakmici protiv Spartaka pokazao svoj igrački potencijal, uz iskusnije igrače poput Bojovića, Radivojevića, Miloševića i Udovičića imaju dobro izbalansiranu ekipu koja zaista zaslužuje svaki respekt, konstatuje Joksimović.

Uprkos kvalitetu predstojećeg protivnika, u Radničkom 1923 su uvereni da će uz podršku svojih pristalica uspeti da upišu prvi trijumf u novoj takmičarskoj sezoni. Dobra vest za trenera Joksimovića je da će u konkurenciji za predstojeću utakmicu biti napadač Đorđe Maksimović, a treninzima se priključio i mladi golman Ognjen Lukić, koji je dobio nešto duži odmor zbog učešća na Evropskom prvenstvu za omladince. Van stroja je i dalje štoper Nikola Kovačević.

- Očekuje nas sigurno jedna jako zahtevna utakmica. Dobro se pripremamo i verujem da ćemo uspeti u našoj nameri dođemo do prva tri boda u ovoj sezoni. Pozvao bih ovim putem sve naše navijače, koji su nam pružili ogromnu podršku na gostovanju u Lazarevcu, da i ovoga puta budu uz nas i pomognu nam da ostvarimo povoljan rezultat, rekao je strateg Kragujevčana.

Kapiten Radničkog 1923 Marko Mirić, koji je prošle sezone doneo Crvenima sva tri boda na gostovanju u Lučanima, i ovoga puta biće u centru pažnje. Najbolji strelac Kragujevčana prošle sezone sa nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će otvoriti svoj golgeterski saldo i veruje da će to biti upravo protiv ekipe iz Lučana.

- Mladost ima jednu veoma interesantnu ekipu, spoj iskusnih i mlađih igrača sa ogromnim potencijalom. Sa druge strane, mi smo godinu dana iskusniji, što se i videlo na utakmici protiv Kolubare. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, ali sam uveren da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da dođemo trijumfa, optimista je Mirić.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu biće puštene u prodaju na sam dan utakmice, na blagajni kod ulaza na južnu tribinu stadiona Čika Dača, koja sa radom počinje u 15.30.

S obzirom na novi Zakon o fiskalizaciji, procedura kupovine ulaznice biće nešto duža nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu, pa se svi posetioci pozivaju da što ranije krenu put stadiona, kako bi se izbegle eventualne gužve na blagajni.