U superligaškom okršaju srpskih predstavnika u Ligi šampiona, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju Crvenoj zvezdi, u Beogradu, rezultatom 10:8. Derbi kola je u potpunosti opravdao očekivanja, a žestoka i tvrda borba vodila se do samog kraja.

Radnički je dva puta vodio u prvoj četvrtini, golovima Jankovića i Vrlića, ali su „crveno-beli“ ipak uspeli da preokrenu početkom treće deonice, na krilima Tankosića i Đurđića (3:2). Ali, ispostavilo se da je to bilo jedino vođstvo domaćina. Ćuk, Toholj i Branković napravili su seriju od tri gola, sa kojom su Kragujevčani na veliki odmor otišli sa „plus dva“ (5:3).

U nastavku susreta Radnički je najpre udvostručio vođstvo (7:3), a onda majstorijom Miloša Ćuka pobegao na pet golova „viška“ (9:4). Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Gavril Subotić napravio je seriju od tri gola i pet i po minuta pre kraja primakao Zvezdu na „minus dva“ (9:7), ali su gosti uspeli da odole naletu Beograđana.

Najefikasniji akter susreta bio je Gavril Subotić sa četiri gola, dok su u pobedničkim redovima prednjačili Filip Janković, Miloš Ćuk i Nikola Lukić sa po dva.

Veliki doprinos pobedi Radničkog dao je i izuzetno raspoloženi golman Lazar Dobožanov, koji je upisao nekoliko fantastičnih intervencija.

U narednom kolu vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Vojvodine, a zatim ih očekuje premijera Lige šampiona na kragujevačkom bazenu, sa mađarskim Ferencvarošem, 9. novembra od 20.30 sati.