Rukometaši Radničkog su u polufinalnom susretu Kupa - grupe Zapad nakon velike i neizvesne borbe, boljim izvođenjem sedmeraca, savladali ekipu Smedereva rezultatom 31:30, u regularnom delu 27:27, poluvreme 13:13.

I pre početka duela u SBB hali Jezero se znalo da Kragujevčani neće imati nimalo lak zadatak i da će morati dobrano da se pomuče da opravdaju ulogu favorita. Rasterećeni Smederevci, lider na tabeli Super B lige su izašli na megdan rešeni da što skuplje prodaju kožu. Sam početak nije ukazivao na to, domaćin je u 13. minutu imao 3 gola prednosti (5:2), no uporni i žilavi gosti se nisu predavali. Strpljivom igrom nisu dozvolili Kragujevačkoj ekipi da napravi osetniju prednost. Gemaljević je u tom periodu imao zapaženu rolu, odbranivši dva udarca sa linije od 7 metara, no stiče se utisak da su rukometaši Radničkog iskazali previše žurbe u ofanzivi u želji da što brže prelome utakmicu. Nakon vođstva od 12:9 u 25. minutu, staloženi gosti serijom 3:0 dolaze do izjednačenja (12:12, 27. min), a egal rezultat ostaje i na poluvremenu, 13:13.

Nikako domaći rukometaši nisu uspevali da se rezultatski odvoje, igralo se u ritmu gol-za-gol, tako da u jednom trenutku Smederevo dolazi i do prvog vođstva (17:18, 37. min). Uspeli su domaćini da stabilizuju igru, preokrenu rezultat i ponovo stignu do 3 gola prednosti (23:20, 44. min). Činilo se da su time zadali završni udarac poletnim gostima, pogotovo nakon odbranjenog sedmerca Dušana Petrovića, no gostujući rukometaši nisu mislili tako. Uzvraćaju istovetnom serijom i u 50. minutu na semaforu je stajao rezultat 23:23. Par brzopleto završenih napada Radničkog je doneo Smederevcima vođstvo 25:27 tri minuta pred kraj, kada nastaje prava drama na terenu. Prvo je Stanojev u 59. minutu smanjio na 26:27, a zbog većeg od propisanog broja dodavanja pod pasivom, sudije oduzimaju loptu gostima i u foto-finišu bukvalno par sekundi pre isteka utakmice, izuzetno raspoloženi Stefan Stanojev udarcem ispod ruke izjednačava rezultat.

Po propozicijama takmičenja, usledilo je izvođenje sedmeraca, svaka ekipa po 5 šuteva. Šut Jokića je završio na prečki, dok je Marjanoviću čuvar mreže domaćih Petrović odbranio udarac i uz nerealizovan sedmerac Utvića, Barudžić, odvodi svoj tim u finale i borbu za odbranu trofeja, krajnjim rezultatom 31:30.  

U redovima Radničkog najefikasniji je bio Stefan Stanojev sa 10 pogodaka, dok je kod gostiju sa istovetnim skorom najraspoloženiji Marko Jokić.

Radnički će se za odbranu trofeja u Kupu sastati sa ekipom Super B ligaša, Metalcem iz Kraljeva.