Vaterpolisti Radničkog braniće trofej Kupa Srbije osvojen prošle godine, pošto su u uzbudljivom derbiju polufinala nadigrali ekipu Novog Beograda, rezultatom 13:9. Kragujevčane je do pobede predvodio fantastični Strahinja Rašović sa 7 golova.

Početak susreta nije bio tako obećavajući za Kragujevčane, pošto je ekipa sa Novog Beograda povela sa 4:0 serijom koju je završio Miloš Ćuk 14 sekundi pre kraja prve četvrtine. Međutim, to je bilo dovoljno vremena da upravo Rašović načne mrežu golmana Rističevića, što je njegovom timu bilo i te kako potrebno. To kao da je dalo krila vaterpolistima Radničkog koji su golovima Radulovića, Lukića i Kruga najpe izjednačili rezultat, a onda i preokrenuli preko Rašovića sredinom druge deonice (5:4) i poništili sve što je njihov rival gradio u uvodnom periodu.

Međutim, ni Novi Beograd, koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca poput Čuka, Gogova i Rističevića, a sa klupe ga predvode naši proslavljeni asovi Vujasinović, Šapić i Ćirić, nije se predavao. Dva puta je poravnavao rezultat preko Ćuka, ali je Rašović oba puta vraćao Kragujevčane u vođstvo, a kada su mu se pridružili Radulović i Stanojević, posle blickriga u drugoj četvrtini (8:2), na poluvremenu je bilo 9:6.

Potom su u nekoliko navrata vaterpolisti Radničkog imali prednost plus četiri, koju su održavali dobrom igrom u odbrani, između ostalog zahvaljujući i odličnim intervencijama golmana Lazara Dobožanova i na kraju se sasvim zasluženo radovali.

Najefikasniji akter susreta bio je Strahinja Rašović sa 7 golova, dok je na drugoj strani Miloš Ćuk prednjačio sa 3.

U finalnom susretu, u utorak od 18 sati, Radnički se sastaje sa Crvenom zvezdom koja je u prvom polufinalnom susretu nadigrala Partizan, rezultatom 9:7.

Radnički – Novi Beograd 13:9 (1:4, 8:2, 3:2, 1:1)

BEOGRAD – Bazen „Milan Gale Muškatirović“. Bez prisustva publike. Sudije: Golijanin i Virijević.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 7, Stanojević 1, Janković, Toholj, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Petrovski, Tomić 2, Bursać, Ćuk 3, Radulović, Gogov, Šušiašvili, Avramović 1, Mitrović, Nikolov 1, Asanović 1, Vlahović, Martinović 1. Trener: Vujasinović.