U četvrtom kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog rutinski su slavili na gostovanju u Beogradu, protiv Starog grada, rezultatom 20:8.

Strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, odmorio je nekoliko iskusnih pojedinaca: Lazara Dobožanova, Nebojšu Toholja, Aleksu Ukropinu, Miloša Miličića, Marka Radulovića i Stefana Brankovića, dok su šansu dobili neki mlađi igrači: golman Filip Milutinović, Jovan Tanasijević, Bogdan Gavrilović, Zoran Poznanović, kao i debitanti Mitar Maraš i Ognjen Vasović koji je nedavno stigao iz Šapca.

I u takvom sastavu Radnički je lako izašao na kraj sa trenutno poslednjeplasiranim timom na tabeli.  Od početka je nametnuo svoj ritam igre pa je na kraju prve četvrtine vodio 5:1, a dva minuta pre odlaska na odmor imao je i „plus 10“ (11:1). Ipak, da domaćin poluvreme dočeka sa jednocifrenim zaostatkom pobrinuo se Trajković, sa dva vezama gola (11:3).

Serija Starog grada nastavljena je i u drugom poluvremenu, ali samo do 4:0 (11:5). Potom su Kragujevčani ponovo ubacili u višu brzinu i dva navrata imali čak 12 golova viška (19:7, 20:8).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Stanojević sa pet golova, a u stopu su ga pratili Nikola Lukić sa četiri i Strahinja Rašović sa tri.

Sledi pauza koju će seniorska reprezentacija iskoristiti za mini pripreme, a za dve nedelje Radnički bi trebalo da ugosti ekipu Partizana.

Stari grad – Radnički 8:20 (1:5, 2:6, 3:4, 2:5)

BEOGRAD – Bazen: „25. maj“. Bez prisustva publike. Sudije: Anđelić i Petrović.

STARI GRAD: Ilić, Popović, Lazić 1, Kovačević, Giri, Maljković, Barbarez, Marković, Araja 1, Vasić 3, Trajković 3, Sekulić, Ivanović, Gajić.

RADNIČKI: Milutinović, Rašović 3, Stanojević 5, Janković 1, Vasović, Krug 1, Tanasijević 1, Gavrilović 2, Pljevančić 2, Poznanović, Lukić 4, Panić, Todorovski, Maraš 1. Trener: Stevanović.