U derbiju sedmog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu, na svom bazenu, rezultatom 16:5.

Kragujevčani su potvrdili da se nalaze u odličnoj formi posle kvalifikacionog turnira Lige šampiona i tokom cele utakmice držali su sve konce u svojim rukama. Mogu da budu zadovoljni kako realizacijom, tako i odbranom, jer su uspeli da jednog od pretendenata na tron zadrže na samo pet datih golova.

Sa druge strane „crveno-beli“ su u ovaj meč ušli bez svog najzvučnijeg imena, Gavrila Subotića, a nekoliko ključnih igrača nedavno se oporavilo od koronavirusa, pa ovolika razlika i ne predstavlja realan odnos snaga.

Dobro su domaći otvorili utakmicu i rešili prve dve četvrtine u svoju korist istovetnim rezultatom (4:2), pa su na poluvreme otišli sa prednošću od četiri gola – 8:4. Vođstvo je moglo da bude i ubedljivije, da u poslednjim sekundama obe četvrtine nisu gubili koncentraciju i primali gol.

Po povratku sa odmora nastavili su da rešetaju iz svih oružja, a ispravili su i neke detalje u defanzivi, pa su u poslednju deonicu ušli sa velikih osam golova „viška“ – 12:4. Koliko je Radnički delovao dobro u drugom poluvremenu najbolje govori podatak da su Beograđani prvi i jedini gol u tom delu susreta postigli tek minut pre kraja.Prethodno su Šumadinci imali i 12 golova „viška“ (16:4). Kuriozitet je i da su u svakoj četvrtini postigli po četiri gola.

Najefikasniji sa tri gola bio je Aleksa Ukropina, dok su ga sa po dva pratili Strahinja Rašović, Nebojša Toholj, Nikita Krug, Luka Pljevančić, Nikola Lukić i Marko Radulović. Na drugoj strani Veljko Tankosić postigao je četiri gola, ali je u odsustvu Subotića izostao bolji golgetrski učinak njegovih saigrača.

U narednom kolu vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Partizana.

Radnički – Crvena zvezda 16:5 (4:2, 4:2, 4:0, 4:1)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Bez prisustva publike. Sudije: Anđelić i Mijović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 2, Krug 2, Ukropina 3, Branković, Pljevančić 2, Miličić 1, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Kasum, Marković, Stojanović, Milojević, Vićković, Basara, Vukićević 1, Šulc, Mejvis, Radović, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.