U četvrtak od 17 sati igra se revanš meč polufinala Kupa Srbije za odbojkaše između domaćeg Radničkog i novosadske Vojvodine NS seme. Novosađani su bili uspešniji u prvom duelu, odigranom na parketu SRC „Vojvodina“, u kome su slavili sa 3:1 u setovima, a na Kragujevčanima je sada da odgovore još jačom merom i pokušaju da se domognu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Nisu Kragujevlani loše otvorili prethodni meč u Novom Sadu, uspeli su da osvoje uvodni set, ali su onda sebi dozvolili strahovit pad, što je jedna kvalitetna ekipa poput Vojvodine znala da iskoristi i stekne dva seta prednosti pred revanš u gradu na Lepenici.

I na prvi pogled može se zaključiti da Kragujevčane čeka izuzetno težak zadatak u uzvratnom  duelu sa Novosađanima, posebno jer im je za plasman u finale neophodna pobeda od 3:0 u setovima.

Ipak, daleko od toga da je to nemoguća misija za izabranike Dragana Kobiljskog, što je uostalom pokazao i prethodni prvenstveni duel ova dva tima u „SBB Jezeru“, koji je okončan maksimalnom pobedom domaćina. Ukoliko žele da ponove ovaj rezultat, Kragujevčani će morati da odigraju znatno bolje, sigurnije i konstantnije u odnosu na prethodni meč u Novom Sadu.

- Jako je teško iz ove pozicije davati bilo kakve prognoze u pogledu ishoda predstojećeg meča. Situacija je takva da jedan momenat, jedna lopta, mogu da preokrenu energiju sa jedne na drugu stranu. Ono što je jako bitno za nas, to je da ne dozvolimo ekipi Vojvodine da dođe do svoje prepoznatljive igre i da izbegnemo neke drastične padove, kao što je to bio slučaj u prethodnom meču u Novom Sadu. Isto tako, ne treba previše da se bavimo kalkulacijama, već da idemo polako, poen po poen, pa da vidimo za koliko će to biti dovoljno. Ukoliko odigramo maksimalno borbeno i skoncentrisano, možemo se nadati dobrom rezultatu u ovoj utakmici, ocenio je strateg kragujevačkog tima Dragan Kobiljski.

Predstojeći susret sa aktuelnim šampionom države i braniocem trofeja u Kupu Srbije najveći je ispit za odbojkaše Radničkog u dosadašnjem delu sezone.

- Računica je jasna – moramo da pobedimo sa maksimalnih 3:0 u setovima, ukoliko želimo plasman u finale. To je nesumnjivo veliki izazov za nas, ali svakako da nije nešto neostvarivo. Respektujemo ekipu Vojvodine, ali u isto vreme verujemo u sopstvene mogućnosti. Ono što je sigurno, to je da nam ne manjka motivacije i mislim da uz malo sreće, mirnu ruku i maksimalnu koncentraciju možemo do cilja, ubeđen je kapiten Radničkog Irfan Hamzagić.

Prema propozicijama Kupa Srbije, u slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu će odrediti bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni „zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.