Rukometašice Radničkog su u premijernom meču Arkus lige za žene savladale ekipu Crvene zvezde u gostima rezultatom 32:30, poluvreme 18:15 i tako ubeležile prve ovosezonske bodove.

Ekipa Crvene zvezde, novajlije u najvišem rangu takmičenja je bila poprilična nepoznanica vicešampionkama Srbije. Stručni štab Radničkog je ipak pozivao na oprez pre susreta, obzirom na iskusni sastav Beograđanki. Bolje su otvorile utakmicu Kragujevčanke i došle do startnog vođstva (1:3, 3. min), pogotkom kapitena Tijane Petrović. Prenuo se domaćin, na trenutak došao i do gola prednosti, a onda je usledila furiozna serija Radničkog, po kojoj su bile prepoznatljive prethodne sezone i u 17. minutu na semaforu je stajao rezultat 6:12. Održavale su gošće prednost od 4 do 5 golova razlike, ali uz neiskorišćen sedmerac u finišu prvog dela igre, iskustvo domaćih igračica je dalo rezultata i na veliki odmor se odlazi rezultatom 15:18.

Desetominutni odmor je očito više prijao domaćim rukometašicama, koje sa dva brza gola smanjuju prednost (17:18, 31. min), no Radnički za trenutak odbija taj nalet, ali ubrzo dolazi do poravnanja rezultata (21:21, 42. min). Izgleda da je rezultatski egal bio inicijalna kapisla za podmlađenu ekipu Šumadijskog superligaša da ubaci u gornji stepen prenosa i još jednom serijom 6:0, za samo 6 minuta golom Teodore Veličković stignu do kapitalne prednosti (21:27, 48. min). U tim momentima se razgoropadila Gordana Petković, skinuvši par šuteva i uspešno prekinuvši nekoliko kontranapada Crvene zvezde, koja je dala sve od sebe da napravi rezultatski preokret, no to im nije uspelo. U samom finišu utakmice, domaće igračice su uspele da svedu poraz na podnošljivih dva gola razlike (30:32), što ne umanjuje uspeh Radničkog, koji osvaja prve bodove u novoj sezoni.

Sve igračice Radničkog su dale maksimalni doprinos u ovom susretu, ali je vredno izdvojiti rolu Gordane Petković, koja je dala sigurnost odbrani, frenetično borbenu i uz Kseniju Petrović večeras najefikasniju Ajlin Bjelak, kao i Tijanu Petrović koja je pogotkom i sa par asistencija u finišu meča stavila tačku na I.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Aleksandra Mitić sa 8 pogodaka, dok su kod pobednika najraspoloženije bile Ajlin Bjelak sa 9 i Ksenija Petrović sa 8 postignutih golova.