U subotu 16. oktobra, u SBB hali Jezero, na programu su dve rukometne utakmice u nizu.

Prvi susret je rezervisan za mušku selekciju koja će u okviru 5. kola Arkus lige dočekati starog rivala, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, ekipu šabačke Metaloplastike i pokušati da zadrže oreol nepobedivosti na domaćem terenu.

- Nakon solidne role u Novom Sadu, okrećemo se narednom protivniku. Ne treba trošiti mnogo reči kako bi opisali Metaloplastiku. Reč je o ozbiljnoj ekipi koja u svaku sezonu ulazi sa najvišim ciljevima. Odlikuje ih čvrsta i agresivna odbrana, kao i raznovrsna igra u fazi napada. Igramo na domaćem terenu što nam daje dodatni motiv. Borićemo se svim silama da pružimo dobru partiju i osvojimo ceo plen, najavio je duel sa dvostrukim šampionom Evrope, bek Radničkog, Stefan Stanojev.

Početak utakmice je zakazan za 16:30, a pravdu će deliti sudijski par Goran Kovač iz Kosovske Mitrovice i Srđan Milosavljević iz Zvečana.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice na ovom LINK-u.

Nakon susreta muške selekcije, na parket SBB hale Jezero će istrčati rukometašice Radničkog, koje će u prvoj od dve utakmice u premijernom učešću u Ligi Evrope, dočekati švedskog vicešampiona, ekipu H65 Hoors HK i pokušati da na svom terenu izbore povoljan rezultat pred revanš koji ih očekuje narednog vikenda.

- Sastajemo se sa ekipom koja pripada samom kremu evropskog rukometa. Neće nam biti ni malo lako da im se suprostavimo i da im pariramo u njihovom, prepoznatljivom skandinavskom stilu igre. Sa podmlađenom ekipom, ali sa ništa manjom željom i žarom ulazimo u ovaj dvomeč, spremni da se nadigravamo. Veliki je uspeh za naš klub i grad da se čuje i van granica naše zemlje, kao što sam i rekao pred prošlogodišnju finalnu utakmicu. Ne sumnjam da će sve devojke dati svoj maksimum i da ćemo svi u klubu pružiti doprinos da se ostavi što bolji utisak i da ukoliko nam se ukaže prilika prođemo dalje, što bi bio izuzetan uspeh ne samo za naš grad već i za našu zemlju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da podrže i nagrade naše devojke za sve što su uradile do sada i da im daju dodatni motiv da napravimo još korak dalje, rekao je pomoćni trener Radničkog Vladimir Mladenović.

Duel sa Šveđankama počinje u 19 sati, a delioce pravde čini par Diana-Carmen Ciulei i Silviu Stanescu iz Rumunije.