Treću godinu zaredom, ruski tim Baltika iz Sankt Peterburga stigla je na pripreme u Kragujevac, gde će se za nastavak sezone spremati kroz sparinge sa vaterpolistima Radničkog. Reč je o jednom od trenutno najboljih ruskih sastava, koji je u nacionalnom Kupu nedavno osvojio treće mesto, dok u šampionatu zauzima četvrtu poziciju.

Jedan od trenera ruskog tima, Andrej Belofastov, koji je deceniju igračke karijere, od 1992. do 2002. godine, proveo na prostorima bivše Jugoslavije, igrajući za Mladost, Dubrovnik, Jug i Triglav iz Kranja, ističe da je ostvarena dobra saradnja sa Radničkim i nada se da će novi susret doneti njegovim igračima još iskustva i kvaliteta.

– U Kragujevcu su odlični uslovi za rad, a uz to je naš generalni menadžer Sergej Gorovoj sarađivao sa Urošem Stevanovićem u Kazahstanu i to je jedan od razloga što je ova saradnja uspostavljena. Imamo veliku želju da napredujemo, a sparing treninzi sa odličnom ekipom Radničkog nam umnogome pomaže u tome. Odmah po povratku iz Kragujevca očekuju nas četiri najbitnije utakmice u sezoni i pokušaćemo da uzmemo bodove favoritima i izborimo se za treću poziciju, rekao je Belofastov.

Sa druge strane, odmeravanje snaga sa ruskom ekipom biće i te kako značajno i za kragujevačke vaterpoliste, koje za desetak dana očekuje početak drugog dela sezone. Šumadinci već mesec dana nisu u punom sastavu zbog velikog broja igrača u reprezentativnim selekcijama, a trener Uroš Stevanović još uvek ne može da računa na Strahinju Rašovića koji se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije, dok Aleksa Ukropina i Nikita Krug igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom, odnosno Rusijom.

– Posle Jadranske lige, od sledećeg utorka bi ponovo trebalo da budemo kompletni. Imaćemo četiri-pet dana da obnovimo neke stvari i pripremimo se za težak raspored na početku drugog dela sezone. Očekuje nas pet jako bitnih duela, u ritmu sreda-subota, dvomeč sa Strazburom i nezgodni mečevi u domaćem šampionatu sa Šapcem, Novim Beogradom i Vojvodinom. Pokušaćemo da se što bolje uigramo kroz ove sparinge sa Rusima, a od nedelje do utorka ćemo ovde trenirati sa grčkim Vuljagmenijem, zaključio je trener Radničkog, Uroš Stevanović.