Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra obeležio je šestu godišnjicu postojanja.

SC Iskra je jedinstven objekat koji služi za treninge, oporavak i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i kao takav je svojevrstan u Srbiji. Osnovan je pre 6 godina, kao donacija fondacije Delta i do sada je u potpunosti ispunio svoju svrhu i namenu.

- SPD Radnički je ponosan što gazduje jednim ovakvim objektom. Uspeli smo da za godinu dana proširimmo saradnju na više od 30 srodnih udruženja, kako iz Kragujevca, tako i regiona. Svi korisnici imaju samo jednu obavezu, a to je da poštuju vrlo strog kućni red, a zauzvrat dobijaju stručnu podršku i sve sadržaje, jer grad Kragujevac redovno finansira Iskru koja je prvenstveno namenjena osobama sa invaliditetom. U planu je, gotov je i ceo projekat, izgradnja još jednog objekta u blizini, koji će imati istu namenu, rekao je Bratislav Uraković, generalni direktor SPD Radnički.

Grad Kragujevac posebnu pažnju polaže na kvalitet i uslove življenja osoba sa invaliditetom, što je potvrdio i Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti.

- Šest godina je prošlo od kada smo sa fondacijom Delta izgradili ovaj objekat u naselju Vašarište. Cilj je ispunjen, a to je ispunjeniji i kvalitetniji život osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Kragujevca, obzirom da u prethodnom periodu nije dovoljno urađeno po tom pitanju. Ovo nije sve, jer u narednom periodu očekujemo nove investicije sve u nameri da život naših sugrađana sa invaliditetom učinimo znatno sadržajnijim i boljim, dodao je Ribarić.

Inače, pune kapacitete Iskre koristi više od 30 udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom. Ovaj centra u potpunosti prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom. Pored paraolimpijskog programa, tu je i program i specijalne Olimpijade. Korisnicima je na raspolaganju teretana, tereni za boćnje i stoni tenis, a u sklopu objekta postoje i stolovi za masažu, kao i đakuzi koji služi za oporavak i rehabilitaciju nakon napornih treninga...