U Kragujevcu će u subotu 25. marta biti održan turnir u šahu u organizaciji Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Turnir će se održati u OŠ „Milutin i Draginja Todorović”, a početak je zakazan u 13 sati.

Pravo učešća imaju dečaci i devojčice koji su podeljeni u dve kategorije, 2008. i mlađi i 2012. i mlađi. Takmičari koji osvoje prvo i drugo mesto izboriće plasman na Državno prvenstvo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koje ove godine proslavljaju deset godina druženja sa decom Srbije.

Deset sportskih discipina je na raspolaganju dečacima i devojčicama koji žele da se takmiče i da se druže. Online prijave već su počele na sajtu igremladih.rs, a neka takmićenja se već održavaju. Slobodan Popović, sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kaže da su najvredniji upravo šahisti.

- Učesnici turnira u šahu su prvi počeli sa takmičenjima, tako da već imamo prve učesnike Državnog finala koje će se ove godine održati početkom jula u Banji Ždrelo. Turniri su već održani u Nišu i Beogradu i trudimo se uz pomoć naše direktorke sporta Marije Lukić animiramo što više devojčica da igraju šah. Deca znaju da kod nas ne moraju biti takmičari nekog kluba, već je dovoljno da vole da se bave sportom, da imaju svoju ekipu sa kojom rado igraju fudbal, odbojku, rukomet, basket... Naša misija je da što više dece izvedemo na sportske terene, rekao je Popović.

Pored šaha, u Kragujevcu će se održati i turniri Lino između dve vatre, Coca Cola kup – turnir u malom fudbalu za dečake i devojčice i 3x3. O terminu održavanja turnira zainteresovani će biti obavešteni na sajtu igremladih.rs kao i na društvenim mrežama Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih su manifestacija koja za cilj ima spajanje dece regiona. Tradicionalno, velika Međunarodna završnica održava se u Splitu gde se pobednici Državnog finala iz sve tri zemlje učesnice Igara, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pored toga što se takmiče i druže na mini-letovanju.