Posle šest sezona odsustva, vaterpolisti Radničkog vraćaju se u Ligu šampiona, gostovanjem Novom Beogradu, u srpskom derbiju prvog kola, koji je na programu u utorak, od 19.45, na bazenu „11. april”.

Za to vreme Kragujevčani su prešli ogroman put. Krenuli su od nule 2016. godine i zacrtali izuzetno visoke ambicije, od kojih su neke već ostvarili, znatno ranije nego što je očekivano. Pretprošle sezone osvojili su Kup Srbije, a prošle doneli prvu titulu šampiona Srbije u Kragujevac. Ipak, najveći uspeh ostvarili su osvajanjem Regionalne lige i postali prvi srpski klub kome je to pošlo za rukom u 13 izdanja eminentnog takmičenja. Ispunjen je i plan povratka u Ligu šampiona, a kao glavni cilj tada je zacrtano njeno osvajanje i to više puta. Ostaje da se vidi koliko mlada i ambiciozna kragujevačka ekipa može u prvoj sezoni, a svakako će joj ovo biti veliko iskustvo za predstojeće izazove.

- Konačno smo ispunili cilj i vratili se u Ligu šampiona posle šest godina. Ambicije su iste kao i prošle sezone, želimo pobedu u svakom meču. Siguran sam da imamo veliki potencijal, ali idemo iz utakmice u utakmicu i videćemo koliki su nam dometi. Liga šampiona će biti veliko iskustvo ne samo za klub, već i za vaterpoliste. Pored Vrlića i Ćuka nemamo igrače koji su u kontinuitetu igrali Ligu šampiona, dok za šest juniorskih reprezentativaca ovo treba da bude još jedan iskorak u karijeri, smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Pre 10 dana Novi Beograd je slavio na istom mestu u derbiju trećeg kola domaćeg šampionata (18:14), a Kragujevčani su od tada kroz treninge sa Vojvodinom i meč sa Šapcem (17:5), pokušali da isprave greške.

- Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine tog meča i u dužem vremenskom periodu. Sigurno je da smo uigraniji. Kroz dva sparinga sa Vojvodinom i meč sa Šapcem pokazali smo napredak i iskorak u nekim stvarima koje smo radili na treningu i nadam se da ćemo to pokazati i u bazenu, rekao je Stevanović.

Jedna od glavnih napadačkih opcija Kragujevčana, Nikola Lukić, smatra da njegov tim može do iznenađenja protiv favorizovanog „drim-tima” Novobeograđana.