Vicešampion Švedske, ekipa H65 Hoors HK je u revanš meču drugog kola kvalifikacija Lige Evrope savladala Radnički rezultatom 36:23, poluvreme 17:8 i tako se plasirala u narednu rundu renomiranog evropskog takmičenja.   

Kragujevčanke su put Švedske na noge ekipi H65 Hoorse krenule u desetkovanom sastavu, sa samo 12 igračica i pre susreta se znalo da će imati izuzetno težak zadatak da pariraju vicešampionu Švedske, timu koji gaji tipičan skandinavski stil igre, začinjen agresivnom odbranom, kontranapadima i brzim protokom lopte u napadu.

Povele su Šveđanke 2:0, ali je Radnički imao adekvatan odgovor i vrlo brzo izjednačio, 2:2. Sve do rezultata 4:4 gošće su se dobro držale, kada Hoors serijom 3:0 dolazi do prvog značajnijeg vođstva (7:4,13.min). Smanjila je Veličkovićeva, 7:5, ali domaćin novom serijom pravi razliku (10:5,16.min). Usledila je nova promena ritma, karakteristična za igračice sa tog podneblja, tako da domaće igračice velikom serijom 7:3 na veliki odmor odlaze rezultatom 17:8.

Punom snagom su domaće rukometašice krenule i u drugom delu igre i za tili čas dolaze do ogromne prednosti (21:8,33.min). Seriju Horsa prekida Mikićeva pogotkom u sledećem napadu, no Šveđanke u istom ritmu u 41. minutu imaju plus 16 na svom kontu (28:12) i pomenuta prednost ostaje na snazi do 44. minuta (31:15). Konsolidovale su redove Kragujevčanke i uz pomoć večeras briljantne Gordane Petković, koja je ubeležila neverovatnih 19 odbrana, počinju da koriste svoje šanse u napadu i uspevaju da ublaže poraz za konačnih 36:23 i prolaz domaće ekipe u treću rundu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Rukometašice Radničkog nemaju za čim mnogo da žale. Nastupile su brojčano oslabljene, poražene su od vicešampiona zemlje, jedne od kolevki modernog rukometa, od znatno iskusnije i snažnije ekipe. Evropski dvomeč će predstavljati značajno iskustvo u njihovoj daljoj karijeri, a ostaće zabeleženo da su izvojevale prvu evropsku pobedu u istoriji RK Radnički. Ono što može da raduje stručni štab je uspešan povratak na teren nakon dvogodišnje pauze Natalije Mikić, a vredno pomena je i prvi evropski gol 14-godišnje Zorice Ranković.

U redovima Hoorsa najefikasnija je bila Johanna Ostlund sa 7 pogodaka, dok je kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženija bila Helena Inđić sa 5 postignutih golova.