Šumadija karate dođo osvojio je prvo mesto na međunarodnom karate turniru „XXI Champion of Kraljevo” koji je okupio oko 500 takmičara iz 45 karate klubova. Tim Šumadija karate dođoa koji je ovom prilikom bio sastavljen od 19 takmičara u Kragujevac je doneo 11 zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih medalja.

Među najuspešnijim takmičarima u Kraljevu našli su se Olivera Petković, Hana Filipović, Bogdana Terzić, kao i kapiten Luka Jovanović.

Prvi takmičarski nastup Lazić Darije i Aničić Miodraga krunisan je po jednom osvojenom medaljom u katama.

Sjajne nastupe za koje su bili nagrađeni medaljama imali su i ostali takmičari: Mina Mitrović, Neda Milovanović, Nikolina Ilić, Jovana Jovanović, Filip Jovanović, Mihajlo Miladinović, Matija Mladenović, Dušan Rajičević, Anđela Jovanović i Boris Čakarević.

Karatisti Šumadija karate dođoa nakon ovog odlično organizovanog takmičenja u Kraljevu narednog vikenda putuju u Koceljevu na JKA Funakoši kup.

Reprezentativci Šumadija karate dođoa Olivera Petković, Tihana Aleksić, Jovana Jovanović, Matija Mladenović, Neda Milovanović i Anđelja Jovanović pripremaju se za Prvenstvo Evrope u tradicionalnom karate koje že se održati od 19. do 21. aprila u Skoplju.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19 sati.