Takmičari Tekvondo kluba „Broj 1” iz Kragujevca osvojili su 1 zlato i 6 bronzi na Omega kupu. Na ovom turniru za kragujevački klub je nastupilo 13 takmičara.

Zlatnu medalju je osvojio Aleksa Ilić, pioniri (10-11) do 44kg, a bronza je pripala Milanu Iliću pioniri (10-11) do 48kg, Đurđi Vidaković pioniri (8-9) do 36kg, Maši Rovčanin juniori do 44kg, Nataliji Dačović juniori do 63 kg, Nenadu Milosavljeviću juniori do 78kg, Stefanu Zečeviću kadet do 65kg.

- Svi takmičari su pokazali veliku srčanost i želju za pobedom, ali sportska sreća i sudijske odluke su uzele svoj danak, istakao je trener Radomir Berbatović.    

On je objasnio da se do sada nikada nisu žalili na sudijske odluke, ali ovog puta smatra da su takmičarima TK „Broj 1” dve zlatne medalje oduzete lošim suđenjem - u slučaju Đurđe Vidaković pionirke 8-9 god do 36kg očigledan nokaut protivnice i u slučaju Milana Ilića pioniri 10-11 god do 48kg gde je lošim odlukama sudije o prekidima pomogao protivniku.

- Nadamo se da u budućnosti nećemo imati više ovakvih situacija, zaključio je Berbatović.

Inače, „Omega kup” organizuje čukarički tekvondo klub „Omega”, a ove godine nastupilo je skoro 800  takmičara iz 7 zemalja i 63 kluba.