Neće fudbalerima Radničkog 1923 u lepom sećanju ostati gostovanje podno Rudnika. Tamo gde su prethodnih godina redovno osvajali bodove, Crveni su doživeli jedan od najtežih udaraca u dosadašnjem delu prvenstva – Metalac - Radnički 1923 – 4:1

I pored prilično ubedljivog poraza, šef struke kragujevačkog superligaša Vladimir Radenković nije imao previše toga da zameri svojim igračima, koji su držali utakmicu pod kontrolom sve do tog nesrećnog autogola u 71. minutu, a onda su bili primorani promene plan igre i u potpunosti se otvore, što je dovelo do rezultatskog debakla.

- Ja sam još u najavi utakmice napomenuo da je Metalac jedna tehnički jako obučena ekipa sa jasnom fizionomijom igre. Mi smo pokušali da im se suprotstavimo na jedini način na koji smo mogli u ovom trenutku, a to je sa niskim blokom, uz svesno prepuštanje poseda lopte protivniku. Mislim da smo to jako dobro radili u većem delu utakmice, sve do tog nesrećnog autogola, kada smo bili prinuđeni da se u potpunosti otvorimo i krenemo na sve ili ništa, što je ekipa Metalca iskoristila da nas kazni sa još dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena. Nemam mnogo toga da zamerim svojim igračima, s obzirom da su bili izloženi velikim naporima u poslednjih sedam-osam dana. Okrećemo se sada utakmici sa Kolubarom u petak, koja nam je jako bitna pred odlazak na novu prvenstvenu pauzu, izneo je svoju analizu utakmice šef struke Kragujevčana.

METALAC – RADNIČKI 1923  4:1 (1:1)

Stadion: FK Metalac, gledalaca: 1.300, sudija: Novak Simović (Lovćenac). Pomoćnici: Nikola Đorović (Kragujevac), Miloš Simović (Lovćenac).

Strelci: Krajišnik u 12, Damjanac u 71. (autogol) i Furtula u 90+1. i 90+2. minutu za Metalac, a Burmaz u 19. minutu za Radnički 1923.

Žuti kartoni: Odada (Metalac), M. Vidović, Varjačić (Radnički 1923)

METALAC: Maslarević, Milićević, Stojić, Mlađović, Vlalukin, Antonijević, Odada, Krajišnik, Stuparević (od 82. Fićović), Cvetković (od 82. Furtula), Šarić (od 64. Đurić).

RADNIČKI 1923: Leković, Varjačić, Lakićević (od 81. Đ. Jovanović ), Filipović, Damjanac, M. Vidović, S. Jovanović (od 81. Kovačević), Dragutinović (od 81. Tomić), Kovinić (od 58. Brnović), Trifunović (od 64. Blagojević), Burmaz.