Rukometaši Radničkog su upisali prve ovosezonske bodove, savladavši nakon velike borbe i neizvesne završnice ekipu Crvene zvezde Grundfos rezultatom 30:29, poluvreme 16:15.

Dobro su Kragujevčani otvorili susret i u 4. minutu preko Utvića poveli 2:0, no gosti se nisu dali iznenaditi i nakon 7 minuta pogotkom prekaljenog internacionalca Kankaraša prelaze u vođstvo (4:5, 11. min). Održavao je beogradski klub prednost od jednog do dva gola dugi niz prvog dela igre, Radnički nikako nije uspevao da im priđe, a na ruku im nije išla ni u tim trenucima sjajna rola čuvara mreže Zvezde, juniorskog reprezentativca Perića, koji je blistao u središnici poluvremena. U završnicu prvog poluvremena se ušlo rezultatom 13:15 u 27. minutu, no nisu se dali domaći rukometaši koji munjevitom serijom 3:0 za samo 2 minuta rešavaju ovaj deo igre u svoju korist konačnim rezultatom 16:15.

Drugi deo igre beogradski tim započinje bolje i vrlo brzo vraća razliku iz većine prvog dela utakmice (17:19, 36. min). Od tog trenutka na sceni smo imali preslikan scenario iz prvih 30 minuta – Radnički je uspevao da smanji samo na gol, a gostima je sve išlo od ruke. U domaće igrače se uvukla i nervoza koja im je u pojedinim trenucima i skratila ruke, pa nisu uspevali da u gol pretvore izrazite prilike.

U 51. min Crvena zvezda prvi put dolazi do 3 gola prednosti (25:28), domaćin smanjuje no već u sledećem napadu kapiten i najveća zvezda tima iz Šumica, Draško Nenadić nakon solo prodora ponovo postavlja najveću prednost (26:29, 52. min).

Više puta se rukometna javnost uverila u činjenicu da su rukometaši Radničkog majstori dramatičnih završnica, što se i sada pokazalo. Nije ih obeshrabrio minus od 3 gola, izvukli su poslednji atom snage iz sebe i ušli u veliku seriju, izjednačivši na 29:29 u 57. minutu pogotkom sjajnog juniorskog reprezentativca Boška Stanisavljevića. No, drama je tek sledila.

U 59. minutu Kragujevčani kreću u poslednji napad koji nakon dobre akcije rezultira dosuđenim kaznenim udarcem. Sedmerac u gol pretvara Barudžić za prednost 30:29, sa kojom se ušlo u poslednji minut. Nakon minuta odmora šefa struke Đurkovića, gosti takođe iznuđuju sedmerac na 26 sekundi do kraja. Loptu je uzeo do tada sigurni Panić, no na golu Radničkog je stari lisac i najbolji pojedinac ovog susreta Dejan Zlatanović, koji je uspešno ukrotio njegov šut za konačnih 30:29 i veliko slavlje domaćih rukometaša.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Boško Stanisavljević sa 8 i Miloš Barudžić sa 7 pogodaka, dok su kod beogradskog tima golgeterski najraspoloženiji bili Branko Kankaraš sa 6 i Segal Rotem sa 5 postignutih golova.

U sledećem, trećem kolu Arkus lige, ekipa Radničkog gostuje Dubočici u Leskovcu u nedelju 2. oktobra.