Posle plasmana na fajnal-for Regionalne A1 lige pred vaterpolistima Radničkog je takmičarska pauza, ali za većinu igrača nema predaha pošto su praktično iz Dubrovnika krenuli na reprezentativne obaveze. Čak 13 igrača kragujevačkog kluba i tri trenera nalaze se na pripremama reprezentativnih selekcija.

Aleksa Ukropina koji je u Dubrovnik stigao nakon što je sa Crnom Gorom u Debrecinu osvojio drugo mesto na evropskim kvalifikacijama i izborio plasman na F8 Svetske lige, odmah po završetku turnira A1 lige vratio se u crnogorski tabor na pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Slična situacija je i sa mladim centrom Nikitom Krugom, koji se iz Dubrovnika vratio na pripreme reprezentacije Rusije za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Čak sedmorica igrača Radničkog od ponedeljka su na pripremama seniorske reprezentacije Srbije: Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Marko Radulović, Nemanja Stanojević, Strahinja Rašović, Nikola Lukić i Luka Pljevančić. Oni će do 23. januara trenirati u Beogradu, a potom ih očekuje pomenuti turnir u Podgorici. U stručnom štabu najjačeg nacionalnog tima ponovo se našao i mladi trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić.

Paralelno sa seniorskim, u Kragujevcu su počele i pripreme juniorske reprezentacije Srbije, koju kao selektor predvodi trener Radničkog, Uroš Stevanović, a u radu mu pomaže i Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija kragujevačkog kluba. Na pripremama se trenutno nalaze četvorica igrača Radničkog: Stefan Branković, Jovan Tanasijević, Ognjen Vasović i Filip Milutinović, a poziv su dobili i Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Marko Radulović, koji će se juniorima priključiti po okončanju obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Ni za igrače Radničkog koji nisu dobili poziv u reprezentaciju nema odmora, pošto se pripremaju za nastavak sezone, u kom ih 27. februara očekuje prvi meč osmine finala Kupa Evrope sa francuskim Strazburom, a zatim i nastavak domaćeg šampionata i finalni turnir Regionalne A1 lige.