Gostovanjem ekipi Jagodine, u subotu, 28. novembra, od 13 sati, fudbaleri Radničkog 1923 spuštaju zavesu na jednu od najuspešnijih polusezona u poslednjih petnaestak godina. Kragujevčani su pobedom nad ekipom Budućnosti iz Dobanovaca u prošlom kolu osigurali jesenji lovor, koji će pokušati da ukrase još jednim vrednim trijumfom.

Ni najveći optimisti među simpatizerima kragujevačkog prvoligaša nisu očekivali ovako berićetnu jesen. Zaista, kao da su se sve kockice složile u ovoj sezoni: pojačanja superligaškog kvaliteta, trener sa jasnom vizijom igre, izraženi timski duh, odlična atmosfera u samom klubu, svesrdna podrška lokalne samouprave… Za potpun utisak falila je još samo verna kragujevačka publika, koja će zbog trenutne situacije sa korona virusom morati još izvesno vreme da pričeka sa povratkom na tribine.

Na izmaku jesenje polusezone jasno je da su Kragujevčani bez sumnje najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi Srbije i da bi trebalo da se dogodi pravo čudo, pa da se od naredne jeseni na „Čika Dači” ne igraju utakmice najvišeg ranga takmičenja.

– Na samom početku sezone nismo želeli da se previše izjašnjavamo u pogledu superligaških ambicija, iz razloga što nismo bili dovoljno upućeni u kvalitet ostalih ekipa u ligi, a istovremeno nismo znali da li ćemo ući u sezonu na pravi način. Međutim, kako se sezona odvijala, uvideli smo da imamo zaista najbolju ekipu u ligi i da je sazreo trenutak da pojurimo plasman u Super ligu. Mislim da smo u dosadašnjih šesnaest kola pokazali da smo na pravom putu i ja se nadam da ćemo na njemu uspeti da istrajemo do samog kraja sezone, kako bismo ovaj klub vratili tamo gde zaslužuje da bude – u društvu najboljih, tvrdi Aleksandar Varjačić, momak bez koga se ne može zamisliti igra kragujevačkog prvoligaša.

Crveni će na gostovanju u Jagodini imati priliku da zaključe „jesenju žetvu” i dodatno uvećaju bodovnu bodovnu razliku pred odlazak na zasluženu pauzu.

Kragujevčani će i na ovoj utakmici nastupiti u oslabljenom sastavu, s obzirom da nekolicina igrača još uvek ima zdravstvenih problema, uključujući tu i šefa stručnog štaba Aleksandra Lintu, koga će i ovoga puta odmeniti njegov prvi asistent Nemanja Kaćanski.