Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da naprave još jedan podvig u Ligi šampiona, pošto su u devetom kolu poraženi od španske Barselonete, na svom bazenu, rezultatom 9:3.

Kragujevčani su u ovom meču bili lišeni podrške MVP-a Svetskog prvenstva za juniore, Marka Radulovića, zbog zdravstvenih razloga, dok je Miloš Ćuk u utakmicu ušao „rovit“. Čak i da su bili u punom sastavu, Barseloneta, sastavljena od desetorice španskih reprezentativaca, slovila bi za velikog favorita u ovom duelu, što je i pokazala furioznim startom.

Radnički je katastrofalno otvorio utakmicu i dopustio Barseloneti da povede sa čak 7:0 u prvoj četvrtini. Pri rezultatu 6:0, trener Uroš Stevanović pokušao je da promenom golmana pokrene svoj tim, pa je Stefan Todorovski zamenio Lazara Dobožanova.

U nastavku susreta Radnički je delovao dosta bolje, ali je razlika bila prevelika da se sustigne. U drugoj četvrtini je malo popravio igru u odbrani, primivši samo jedan pogodak, ali je realizacija izostala (8:0).

Prvi pogodak Kragujevčani su postigli tek sredinom treće četvrtine, preko levorukog Alekse Ukropine, a čak su i uspeli da reše poslednja dva perioda u svoju korist (2:1, 1:0).

Barselonetu je predvodio Alvaro Granados sa tri gola, dok je Felipe Perone postigao dva, a na drugoj strani po jednom su se u strelce upisali Ukropina, Krug i Lukić.

Posle velikog broja napornih utakmica u kratkom periodu, pred Kragujevčanima je konačno mali predah, do 19. februara, kada im na noge dolazi Partizan. Sledeću utakmicu u Ligi šampiona Radnički će odigrati 23. februara, na gostovanju Dinamu iz Tbilisija.