Na 28. prvenstvu Srbije za seniore u badmintonu, koje je minulog vikenda, održan u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji, Kragujevčani su osvojili 3. mesto za muške timove i bronzane medalje u ekipnoj kategoriji muške konkurencije.

Učestvovalo je u svih pet takmičarskih konkurencija šest igrača BK Ravens KG: Lana Dramićanin, Selena Stojanović, Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić, Luka Milić i Andreja Todorović (trener/igrač), dok je Jovana Maksić bila u ulozi sudije.

Kragujevački takmičari su osvojili 3.mesto za muške timove i bronzane medalje u ekipnoj kategoriji muške konkurencije.

Bronzana medalja koju su osvojili U19 reprezentativci Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović u muškim parovima individualnog takmičenja je imala najveći doprinos uz dodatne poene njih dvojice i Luke Milića i Andreje Todorovića osvojene u muškim singlovima i parovima.

Ekipni plasman muških timova: 1. BK Beograd 2.250 bodova, 2. BK Novi Sad 2.000, 3. BK Ravens KG (Kragujevac) 1.700, 4. BK Zmajevi (Kruševac) 1.350, 5. BK Dinamo (Pančevo) 1.350, 6. BK Clear (Beograd) 1.150, 7. BK Čačak 500, 8. BK Banat (Zrenjanin) 450, 9. BK Helianthus (Novi Sad) 200.

Pored toga, ostvareni su plasmani na ekipnu 5. poziciju u plasmanu Mešovitih timova (sa osvojenih 3.450 bodova) i ženskih timova (sa osvojenih 950 bodova).

Predsednik UO BK Ravens KG i najstariji osvajač medalje na 28. državnom Prvenstvu Srbije Andreja Todorović je izjavio:

- Sa ogromnom radošću i ponosom se vraćamo sa još jednog državnog prvenstva Srbije na kojem smo nastupili bez ikakvih kalkulacija. Čestitam svim saigračima jer su još jednom dokazali da se trud i kvalitetan rad u specifičnim pandemijskim uslovima protekle godine isplate i da je Kragujevac zaista grad badmintona, rekao je predsednik UO BK Ravens KG i najstariji osvajač medalje na 28. državnom Prvenstvu Srbije Andreja Todorović.