U poslednjoj proveri pred start nove sezone u Prvoj ligi Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su lazarevačku Kolubaru sa 2:0 (1:0). Bilo je to odlično izdanje kragujevačkih fudbalera, naročito u prvih 45 minuta, i najbolja moguća uvertira pred početak još jedne prvenstvene trke.

Strateg Kragujevčana Aleksandar Linta je na utakmici pružio priliku svim raspoloživim igračima, uključujući tu i dvojicu fudbalera koji se nalaze na probi – Petković i Kuranov. U drugom poluvremenu, za ekipu Radničkog 1923 zaigrali su i iskusni internacionalci Marko Mirić i Nemanja Tomić, koji već duže vreme održavaju formu na treninzima kragujevačkog prvoligaša.

Odlična igra i pobeda nad izuzetno kvalitetnom ekipom kao što je Kolubara sigurno će podići atmosferu u taboru Crvenih, pred premijeru sa Železničarom iz Pančeva naredne subote.

RADNIČKI 1923 – KOLUBARA 2:0 (1:0)

Kragujevac, stadion: „Čika Dača”

Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac).

Strelci: Nikodijević u 4. i Tomić u 80. minutu za Radnički 1923.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Dukić, Petrović, Filipović, M. Vidović, Kovačević, Avram, Todorović, Ilić, Nikodijević. Igrali su još: Savić, Milikić, Petković, Aleksijević, Rađen, U. Vidović, Kuranov, Tomić, Simović, Vićentijević i Mirić.

KOLUBARA: Zogović, Pajović, Ilić, Janković, Rakić, Knežević, Jovanović, Bosančić, A. Stojanović, Simić, Đokić. Igrali su još: Vučetić, F. Stojanović, Urošević, Lazić, Vasiljević, Radovanović, Milutinović i Božović.