U neizvesnom derbiju drugog kola drugog turnira Regionalne lige, koji je u potpunosti opravdao taj epitet, vaterpolisti Radničkog savladali su u subotu ekipu dubrovačkog Juga, rezultatom 10:9.

Sve vreme se vodila žestoka borba, sa velikim brojem isključenja. Kragujevčani su imali veliku prednost od pet golova u drugoj četvrtini, ali je Jug uspeo da izjednači u finišu, a presudan je bio majstorski pogodak Miloša Ćuka 34 sekunde pre kraja.

Šumadinci su iskoristili prva dva napada preko Lukića i Stanojevića, dok su Dubrovčani probili led preko Fatovića iz peterca (2:1). Potom je Dobožanov odbranio penal i zicer Fatoviću, ali je hrvatski reprezentativac ipak poravnao rezultat dva i po minuta pre kraja prve deonice – 2:2. Dva minuta kasnije Aleksa Ukropina je realizovao igrača više, a Kragujevčani su seriju nastavili u drugoj deonici u kojoj su stekli veliku prednost od pet golova (7:2).

Predvođen Fatovićem, Jug se nije predavao. Koristio je napade sa igračem više i prišao na samo dva gola zaostatka, dva i po minuta pre ulaska u poslednju deonicu (6:8), ali se Lukić u finišu postarao za nešto mirniji ulazak u završnicu – 9:6.

No nisu rekli poslednju reč ni Dubrovčani, koristili su napade sa igračem više, uglavnom preko Žuvele, i izjednačili sa dva igrača više (9:9) tri minuta pre kraja. Potom se vodila velika borba, a sve dileme oko pobednika otklonio je Miloš Ćuk pola minuta pre kraja. Jug je u poslednji napad krenuo sa golmanom, poslednji šut je uzeo Toni Mozara, ali je Dobožanov ukrotio njegov šut i slavlje je moglo da počne.

Ponovo je u ekipi Radničkog najefikasniji bio Nikola Lukić sa četiri gola, koliko je postigao i Fatović na drugoj strani.

Kragujevčani zatvaraju turnir u nedelju od 11.30 sati, utakmicom sa Jadranom iz Herceg Novog, uz direktan prenos na TV Arena Sport 8.