Od 14. do 17. januara, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće na turniru B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, gde će se nadmetati sa domaćim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, kotorskim Primorcem, Budvom i Solarisom iz Šibenika.

Zbog pandemije koronavirusa, ove sezone A1 liga igra se u izmenjenom formatu, pa je 12 ekipa podeljeno u dve grupe od po šest timova, a po dva najbolja plasiraće se na završni turnir, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu.

- Želimo da započnemo ovu godinu kako valja. Očekuje nas težak turnir, pet dobrih utakmica u četiri dana, ali smo spremni i idemo da ostvarimo naš cilj, plasman na „fajnal-for“ Jadranske lige. Treba da nastavimo u onom ritmu koji smo imali praktično od početka sezone i nemamo pravo ni u jedan meč da uđemo opušteno, rekao je Strahinja Rašović, najbolji strelac Radničkog u dosadašnjem toku sezone.

Kragujevčani turnir otvaraju u četvrtak od 18.50 (Sportklub 1), utakmicom sa Budvom koja u svojim redovima ima nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca.

- Po mom mišljenju glavni kandidati uz nas su Jug, Jadran i Primorac. Mislim da će se između ove četiri ekipe voditi borba za prva dva mesta, ali ne treba potceniti ni Budvu i Solaris. Solaris je u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, napustio ih je najbolji igrač Vlahović, ali su doveli nekoliko novih. Sa druge strane, Budva je čak pobedila Jadran u crnogorskom šampionatu i sigurno je da ni protiv njih neće biti lagano, ali očekujem da ćemo otvoriti turnir pobedom, kazao je Rašović.

Kragujevčani su u Dubrovnik stigli u utorak uveče i odmah odradili trening na Bazen u Gružu, a planirano je da do početka turnira u hrvatskom vaterpolo hramu odrade ukupno četiri treninga, kako bi što spremniji dočekali ovo važno takmičenje.

- Očekujem da ćemo zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi i kvalifikovati se na završni turnir. Jug je glavni favorit na svom bazenu, slede Jadran i Primorac koji su po kvalitetu uz nas, a ne treba zanemariti ni Budvu i Solaris. Idemo od utakmice do utakmice i nadamo se najboljem. U prvi meč sa Budvom ulazimo bez kalkulacija, jer nam to otvara vrata ka daljoj borbi za zacrtane ciljeve, istakao je Marko Radulović, jedna od glavnih šuterskih opcija Radničkog.

Sve utakmice Radničkog prenosiće televizija Sportklub, po sledećem rasporedu: Budva (četvrtak, 18.50), Solaris (petak, 17 sati), Jadran (subota, 10.30), Jug (subota, 20.40) i Primorac (nedelja, 13.40).

U grupi A, koja je na programu u isto vreme, u Beogradu, igraju Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Mladost (Zagreb), Jadran (Split) i Primorje (Rijeka).