U derbiju sedmog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Crvene zvezde, u petak od 19 sati, uz direktan prenos na Sportklubu 1.

Kragujevčani u ovaj meč ulaze u sjajnoj formi, posle odličnog nastupa na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Budimpešti, na kom su iznenadili mnoge favorizovane protivnike, ali u finalnom susretu nisu uspeli da se izbore za elitu, u duelu sa italijanskom Brešom.

- Generalno sam zadovoljan turnirom u Budimpešti, dobro smo odigrali kao tim, pružili svoj maksimum i ostvarili dobre rezultate. Jedino ostaje žal što nismo uspeli da iznenadimo Brešu. Stigao nas je pomalo i umor od teških utakmica i nadam se da ćemo im se revanširati kada još malo sazrimo, rekao je Nikola Lukić, najbolji strelac Radničkog u protekloj sezoni.

Dueli Radničkog i Zvezde oduvek su obilovali neizvesnošću i uzbuđenjima. Poslednji meč odigrali su pre godinu dana, kada su Kragujevčani slavili u polufinalu Kupa Srbije, u Beogradu (9:8). Od te utakmice oba tima značajno su se pojačala, a među brojnim novajlijama u ekipi Zvezde, svakako da su najzvučnija imena Gavrila Subotića i dvojice igrača koji su sa Radničkim 2014. godine došla do naslova vicešampiona Evrope – Dušana Markovića i Ivana Basare.

- Imali smo nešto lakše treninge ove nedelje, pa smo se oporavili od napornog turnira u Mađarskoj. Mislim da je ekipa stopostotno spremna. Ulazimo u ovaj meč u dobroj formi i što je najvažnije kompletni. Oni su imali par zaraženih igrača, ne znam u kakvom će sastavu doći, no bilo kako bilo, idemo na pobedu i mislim da smo favoriti, dodao je Lukić.

Crvena zvezda je do sada upisala tri pobede i remi sa Novim Beogradom, dok Kragujevčani na svom kontu imaju četiri trijumfa i poraz od Novobeograđana.

- Na turniru u Budimpešti smo značajno podigli nivo igre i mislim da smo kod kuće favoriti protiv Zvezde. Sigurno neće biti laka utakmica, jer Zvezda, uz Novi Beograd, Šabac i nas, spada među pretendente na titulu i svakako nije tim za potcenjivanje, ali idemo na pobedu. Daćemo maksimum i pokušati da nastavimo niz dobrih partija iz Budimpešte i uzdignemo formu do nastupa u Kupu Evrope, istakao je Nebojša Toholj, odlični centar Radničkog.

Kragujevčani su u sredu dobili i rivale u grupnoj fazi Kupa Evrope – nemački Potsdam, španski Mediterani i italijansku Savonu, koja će biti i domaćin turnira.