Prošlog vikenda je u nacionalnom Badminton centru Srbije na Adi Ciganliji održano prvenstvo Srbije za veterane. Badminton klub Ravens KG imao je dva predstavnika na ovom takmičenju, Andreju Todorovića i Marka Šundića.

Oni su nastupili zajedno u konkurenciji muških parova preko 35 godina. Nakon sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja, u polufinalnom meču je nedostajalo snage i koncentracije u završnici meča protiv Novice Brkića/Darka Gluhovića (BK Clear, Bgd) meč je izgubljen rezultatom 1-2 (19:21, 21:10, 20:22). Time je izgubljena I šansa da se ponovi titula prvaka iz 2019.godine u finalnom meču, u kojem su kasnije trijumfovali Pančevci Kosanović/Stanimirović. Samim tim u konkurenciji muških parova Kragujevčani su stigli do bronzane medalje i 3. mesta.

U muškom singlu u kategoriji igrača preko 35 godina je nastupio samo Andreja i nakon pobede nad Branislavom Vodeničarem (Zrenjanin) rezultatom 2-0 (21:15, 21:16),  Andreja Todorović je osvojio zlato i titulu veteranskog prvaka Srbije za 2021. godinu.

- Kao što smo i navikli i ove godine Ravens KG ostvaruje uspehe u juniorskim, seniorskim, ali i u veteranskim kategorijama. Uprkos činjenici da je rukovodstvo Badminton Saveza Srbije pomerilo termin predviđen kalendarom takmičenja za realizaciju ovog državnog Prvenstva dva meseca unapred i o tome obavestilo sve klubove samo deset dana pred novi termin, rešili smo da učestvujemo i nadmećemo se sportski.

Do osvojenih medalja smo došli uz neverovatne napore nakon oporavka od Covid-19 virusa, a zbog te činjenice i nismo nastupili u najjačem sastavu na ovom državnom Prvenstvu koje su naši veteranski članovi planirali cele godine, ali za decembar mesec. Ulazimo u dvadesetu godinu postojanja još jači i rešeni da nastavimo sa kvalitetnim radom koji će sigurno dati rezultate i na terenu, izjavio je Andreja Todorović, predsednik BK Ravens KG i osvajač dve medalje na ovom turniru.