Angažovanjem Žarka Barjaktarevića (26), Kragujevčanina koji je nekoliko prethodnih sezona proveo u rukometnoj pečalbi u Makedoniji, RK Radnički je zaključio listu pojačanja za novu sezonu.

Ljubiteljima rukometa u Srbiji je ovaj desni bek ostao u sećanju po razornom šutu koji je predstavljao noćnu moru za većinu protivničkih odbrana, a u tandemu sa juniorskim reprezentativcem Stanisavljevićem bi trebao da predstavlja udarnu pesnicu ekipe u fazi napada po desnoj strani. Ovim transferom je Radnički kompletirao respektabilan tim koji će se boriti za sam vrh tabele.

Žarko Barjaktarević potiče iz rukometne porodice, trenira od 11. godine, a sem matičnog kluba Radničkog, nastupao je i za Metaloplastiku, Železničar, Vranje, kao i za Junior kiselu vodu, Strugu i Skopje 2020 iz susedne Severne Makedonije.

- Pre svega bih želeo da se zahvalim upravi kluba na ukazanom poverenju, samim time što su me angažovali. Velika je čast vratiti se u rodni grad i klub posle toliko sezona. Ambicije kluba su sam vrh tabele što mi se veoma dopalo jer zaista mislim da naša ekipa to i zaslužuje. Uveren sam da ćemo u predstojećoj sezoni to i dokazati, izjavio je Žarko Barjaktarević.

On je potpisivao dvogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom.